- hirdetés -

Országos bajnokságot rendezett az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) a Magyar Birkózó Szövetség segítségével, a birkózók U23-as korosztálya számára szombaton, az Eötvös csarnokban.

A fiatal felnőttek országos versenyén a birkózó sport minden szépségét és izgalmát, már-már felnőtt szinten felvonultató összecsapásokat láthattak a nézők, akik ingyenesen tekinthették meg az országos bajnokság küzdelmeit. A rendező OSBK elnöke, Szél Attila elmondta, sajnos a vártnál kevesebb sportoló nevezett az orosházi versenyre.

– A mai az őszi versenyszezon első országos bajnoksága, mely egyben válogató verseny is az őszi világbajnokságra. Huszonöt egyesület száz versenyzője érkezett Orosházára mindössze, amelyről azt gondolom, hogy igencsak idény eleji létszám, de meggyőződésem, hogy a szövetség vezetéséből itt lévő szakemberek sok mindent tudnak a mai meccsekből is felmérni – tájékoztatott Szél Attila.

Színvonalas, kemény mérkőzéseket láthatott a közönség (Fotó: Dancsó József)

A helyszínen tekintette meg az országos bajnokság küzdelmeit az U23-as korosztály szövetségi kapitánya, Lőrincz Viktor.

– A mai verseny a világbajnoki felkészülés fontos állomása. Kis hiányérzet számomra, hogy csak ennyien jöttek el. Ennek ellenére remek meccseket láttam és azt hiszem fogok is még látni a nap folyamán. Ez a korosztály – ettől a versenytől elvonatkoztatva – nem áll rosszul, amit mutat, hogy tavaly született két Európa-bajnoki cím és egy bronzérem, idén is van már egy Európa-bajnoki arany és egy ezüstérem. Bizakodó vagyok az ősz világbajnoksággal kapcsolatban is. Babonából nem mondok számokat, de bízom benne, hogy a vb-ről is éremmel, illetve érmekkel fogunk hazatérni – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Nem volt ott a versenyen induló orosháziak közt az Európa-bajnok Szél Anna, aki még egy tavaszi mérkőzésén szenvedett térdsérülést.
– Jelenleg a rehabilitáció közepén járok a térdsérülésem után. Szerencsére ez most nem a többször műtött térdem, hanem a másik. Az orvosok szerint két-három hónapot kell pihentetni és kezelésekre járni. Bízom benne, hogy novemberben már újra szőnyegre állhatok – mondta el az Európa-bajnok.

A legsikeresebb orosházi versenyző Páli Mirella lett, aki megnyerte súlycsoportja versenyét (Fotó: Dancsó József)

Az orosházi egyesületek az előzőleg jelzettnél kevesebb versenyzővel vettek részt az országos bajnokság küzdelmeiben. Az OSBK három versenyzője közül Páli Mirella aranyérmet szerzett. Közel volt ehhez a teljesítményhez Jochim Márk is, de a döntőbe kerülésért súlyosnak tűnő szemsérülést szenvedett és az orvos tanácsára nem folytathatta a küzdelmet. A népszerű Jokónak meg kellett elégednie a 79 kilósok bronzérmével. Ugyanebben a súlyban Gábor Zalán az ötödik helyet szerezte meg, mivel – rendkívül sportszerűen – visszalépett a bronzmeccstől, az őt a csoportkörben legyőző Jochim Márk javára. A Spartacus együttese a női csapatverseny harmadik helyét is megszerezte. Az OBE két versenyzője közül a 70 kilóban versenyző Molnár Tibor ért el szebb eredményt, bronzérmet szerzett. 97 kilós klubtársa, Bakos Ferenc a negyedik helyet tudta elcsípni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.