- hirdetés -

Véget ért a nyári szünet, szeptember 1-én pedig kezdetét veszi a 2023/2024-es tanév. A Wesley János Gyógypedagógiai Óvodában és Iskolában augusztus 31-én rendezték meg a tanévnyitó ünnepséget.

A rendezvény kezdetén az intézmény kilencedik osztályos tanulója, Prágai Tamás szavalta el a tanévnyitó verset. Szavalatában kiemelte, hogy bár jól érezték magukat nyáron, de jó lesz egymást ismét viszontlátni a szünet után, újra benyitni a megszokott tantermekbe. Ezt követően az iskola újonnan kinevezett igazgatónője, Pesics Hajnalka mutatkozott be a jelenlévőknek és nyitotta meg a 2023/2024-es tanévet, egyben bemutatta a tanári karban történt változásokat és köszöntötte az intézmény új pedagógusait.

– Magunk mögött hagytunk pihenést, a nyaralást, kikapcsolódást, táborokat, kirándulásokat, finom dinnyéket és fagylaltokat. A gyermekek most még biztosan ezen élmények hatása alatt állnak, de a vakáció most véget ért. Sokakban ilyenkor megfogalmazódik az első naphoz közeledve, hogy jövőre jobban fog tanulni, szorgalmasabb lesz, én bízom benne, hogy ez most is így lesz. Hamarosan megszólal a csengő, ami jelzi a tanítás kezdetét – fogalmazott köszöntőjében.

A szülőket is köszöntötte, arra kérve őket, hogy dicsérjék és támogassák gyermekeiket a tanulásban. Az ünnepi program legmeghatóbb pillanata talán az intézmény negyedik osztályos diákjaihoz kapcsolódott, akik a Mi vagyunk a grund című dallal készültek és adták elő teljes átéléssel. A rendezvény végén az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, Iványi Gábor köszöntötte a tanulókat, pedagógusokat, szülőket és vendégeket.

Szorgalomra és kitartásra bíztatta a jelenlévőket, beszédét követően pedig a Wesley iskolában hivatalosan is kezdetét vette a tanév. Az első tanítási napot országszerte pénteken, szeptember 1-én tartják az általános- és középiskolákban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.