- hirdetés -

A napokban töltötte be 51. életévét Németh István, az Orosháza Városi Tenisz Klub vezetőedzője. A sportág orosházi közösségével ennek alkalmából egy kisebb versenyt szerveztek, az 50+1-es tematikájú találkozón végül 16-an ragadtak ütőt.

– Tavaly voltam kerek évfordulós és akkor rendeztünk egy 50 pontos versenyt az orosházi teniszező közösséggel. Akkor döntöttem el, hogy én ezt 60 éves koromig szeretném folytatni minden évben, így most értelemszerűen az 50+1-es találkozó következett, jövő nyáron pedig, ha minden jól megy, jöhet az 50+2 – árulta el az Orosháza Városi Tenisz Klub vezetőedzője.

Mint mondta, ez egy nyílt verseny volt, amit a tenisszel kapcsolatos csoportokban hirdettek meg a Facebook közösségi oldalon. Bárki jelentkezhetett és elmehetett a játékos kihívásra, végül 16-an gyűltek össze. Egyéni pontozásos versenyként szervezték meg, de párosokban játszottak, aki pedig a legtöbb pontot gyűjtötte, az lett az 50+1-es torna győztese.

– A meccseket tie break mintájára játszottuk, tehát úgy, mint az asztaliteniszben, egyesével jöttek a pontok és összesen ugye 51-et kellett elérni. Ez azt jelenti, hogy lehetett nyerni 26-25-re vagy mondjuk 27-24-re, a lényeg az volt, hogy a végösszeg 51 legyen, így alakult ki az adott forduló győztes és vesztes csapata. Minden fordulóban külön voltak sorsolva a társak és az ellenfelek, ha lement egy játszma, akkor újrasorsolás történt, így játszottunk le 6 fordulót és így alakult ki a végeredmény – mesélte.

A- és B-ligás kategóriák szerint pontozták a résztvevőket, az előbbi kategóriában végül Baudermann Attila, utóbbiban pedig Major Hajnalka győzött. Németh István hozzátette, az orosházi egyesületre is nagy feladat vár a napokban, hiszen hétvégén kezdődik OB3-as csapatuk számára a bajnokság. Elsőként egy szegedi csapat ellen lépnek majd pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.