- hirdetés -

A matematika és természettudományi tantárgyakat tanító pedagógusokat várták augusztus 29-én a Táncsics Mihály Gimnáziumba. A Reál Tanévnyitó Szakmai Műhely iránt már tavaly is nagy volt az érdeklődés. Idén, az esemény előadói és szaktanácsadói a tartalmas programoknak köszönhetően ismét új ötletekkel, inspirációkkal gazdagították kollégáik meglévő tudását.

Az idei évben nyerte el az Oktatási Hivatal bázisintézményi címét pályázatával a Táncsics Mihály Gimnázium. Árusné Erős Krisztina, az iskola igazgatónője elmondta, ebből az apropóból is ad helyet az iskola az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központjának Reál Tanévnyitó Szakmai Műhelyének.

– A reál tárgyakat tanító szaktanácsadók és szakértők nagyon tartalmas programokkal készültek, hiszen fontos, hogy a megszerzett tudást át tudjuk adni a diákoknak. Mindezt a mai generáció nyelvén, hiszen a gyerekek és a technikai feltételek is folyamatosan változnak, így a pedagógusoknak is folyamatosan haladni kell a korral. Az előadások mellett tehát itt egy szakmai továbbképzés is folyik, ahol ötleteket, inspirációkat gyűjthetnek a kollégák – emelte ki Árusné Erős Krisztina.

Az esemény elején Serfőző Nóra a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ munkatársa köszöntötte a résztvevőket, majd röviden ismertette az Oktatási Hivatal, és a szaktanácsadók szerteágazó munkáját. Ezután Seres Erzsébet, a Táncsics Mihály Gimnázium tanára és vezető szaktanácsadója részletesen is beszámolt tevékenységükről.

Az érdeklődőknek a 90. születésnapját ünneplő gimnáziumi képzés történetéről készült videót is bemutatták, majd a délelőtt első előadója, Fodor Éva, a Táncsics Mihály Gimnázium tanárnője beszélt és adott tanácsokat a szövegértés fontosságáról a természettudományos tárgyak esetében. A szaktanácsadók és pedagógusok ezután egymást váltották, hogy ötleteikkel, tapasztalataikkal segítsék kollégáik munkáját.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.