- hirdetés -

Az Eötvös csarnokban országos bajnokságot rendez az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) a Magyar Birkózó Szövetség segítségével, a birkózók U23-as korosztálya számára.

A felnőtt magyar birkózás közvetlen utánpótlását jelentő U23-as korosztály legjobbjait, szinte teljes létszámban várják a szombati eseményre. A rendező OSBK elnöke, Szél Attila szerint a fiatal felnőttek országos versenyén a birkózó sport minden szépségét és izgalmát, már-már felnőtt szinten felvonultató összecsapásokra számíthatnak a nézők, akik ingyenesen tekinthetik meg az országos bajnokság küzdelmeit.

Szombaton a 79 kilósok közt indul az OSBK versenyzője, Jochim Márk (Fotó: Horváth Bence)

Orosházi birkózók a szőnyegen

A szombati összecsapásokon természetesen orosházi versenyzőknek is szurkolhatunk. Páli Sándortól, a Spartacus vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy a legnagyobb favoritnak számító hazai versenyző, Szél Anna sajnos még mindig térdsérüléséből lábadozik, így nem tud indulni a versenyen, de rajta kívül is hiányoznak néhányan. Azért így sem maradunk orosházi versenyzők nélkül.

A rendező klubból a 79 kilósok közt Jochim Márk és Gábor Zalán, a 65 kilósok közt Pleskonics Milán és a hölgyek versenyében, a 62 kilós súlycsoportban Páli Mirella lép szőnyegre. Az Orosházi Birkózó Egyesületet (OBE) három versenyző képviseli. A 70 kilóban induló Molnár Tibor, a 74 kilós Fekete Bence és a 97 kilóban versenyző Bakos Ferenc küzdhet hazai szőnyegen. Összesen tehát hét orosházi birkózó sikeréért is szoríthatunk a 10.30-kor, az Eötvös-csarnokban kezdődő viadalon.

Megkérdeztük az orosházi klubok edzőit, milyen eredményre számítanak. Páli Sándor (OSBK) két éremre számít, Kiss István (OBE) edző pedig versenyzői fiatal kora miatt egy érem és egy helyezés megszerzésében bízik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.