- hirdetés -

Dévaványán, edzőtáborral folytatódott a múlt héten az Orosházi Birkózó Egyesület fiatal versenyzőinek felkészülése. A foglalkozások során a technikai feladatok és a küzdelmi edzések kerültek előtérbe. Az egyesület gőzerővel készül az őszi szezonra, az U23-asok hamarosan épp itt Orosházán lépnek szőnyegre, de a diákolimpiák időszaka is hamarosan folytatódik.

Négy héttel ezelőtt kezdte meg a nyári alapozást az Orosházi Birkózó Egyesület kis- és nagycsoportja, előbbi csapat pedig a múlt héten Dévaványán egy edzőtáborral zárta a felkészülést. Az egyesület vezetőedzője, Hangya János elmondta, hogy az említett 4 hétből 3 kimondottan erősítő jellegű volt, ahol az állóerő és a fizikai erő fejlesztése kapta a nagyobb hangsúlyt, míg az edzőtábor során a szőnyegmunkát kezdték meg, ahol pedig a technika és a küzdelmi jellegű foglalkozások domináltak.

– 15 versenyzővel és 2 edzővel voltunk, a helyi egyesülettel közösen pedig összesen 24-en vettünk részt az edzőtáborban, ami egyébként már-már hagyományosnak számít. A dévaványai klubnak és az orosházi birkózásnak már hosszú évekre nyúlik vissza a jó kapcsolata. Nagyon pozitív volt, a tavalyi 4 napot pedig idén már 5-re emeltük, hétfőtől péntekig napi két edzéssel és szerdán egy kis stranddal. A 10-11-12 éves gyerekek edzésmunkája, különösen a múlt heti hőséget figyelembe véve, példaértékű volt – emelte ki a vezetőedző.

Dévaványán összesen 12 alkalommal táboroztak orosházi birkózók, az étkezde, az edzőterem és a szállás nagyjából 600-800 méterre van egymástól. Nem sokkal korábban a kezdő csoportnak is tartottak egy napközis jellegű edzőtábort Kránitz Adrián vezetésével, négy napon keresztül. Mint mondták, a felkészülés és az edzőtáborok a következő hetek, hónapok versenyeire történtek.

Az egyesület U23-as versenyzőinek például a mostani hétvégén, szeptember 2-án hazai pályán lesz jelenése, a korosztály országos bajnokságának Orosháza ad majd otthont.
– Hamarosan pedig mind a diák I, mind a diák II korosztály számára jönnek az újabb versenyek, diákolimpiák, illetve a korosztályos válogatott Bódi Csaba szeptembertől a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) fog edzeni, de továbbra is orosházi színekben birkózik majd. Ő is jó esélyekkel indul majd el a diákolimpián – tette hozzá Hangya János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.