- hirdetés -

Újabb mérföldkőhöz ért az OMTK-ULE 1913 női futsal csapata.

A tavalyi csongrádi és pesti futsalbajnokságban szerzett tapasztalatokkal megerősödve, a csapat az idei szezonban az NB II-es futsal bajnokságban szerepel majd, a Keleti csoport tagjaként. Mellette pedig a Magyar Kupában is érdekeltek lesz, ahol továbbjutás esetén akár a legmagasabb osztályból is kaphat ellenfelet. A bajnokság 14 fordulós lesz, a következő csapatok ellen mérkőznek meg az orosházi lányok: Tehetség SE, Gyulai Amazonok, Újfehértói SK, MLE Levelek, Salgótarjáni VSE, Eger SE, Nyírség FC.

A bajnokság 1. fordulóját várhatóan október utolsó hétvégéjén rendezik meg, amikor a tavalyi ezüstérmes Tehetség SE gárdáját látják vendégül a lányok. A bajnoki esélyekről, lehetőségekről Szabó Tünde csapatkapitányt kérdeztük.

Mire lehet számítani az NB II-es mezőnyben?

– Az utazási távolságokat, a lebonyolítást és a hazai fordulók lehetőségét mérlegelve merült fel az NB II-ben való indulás. Szerencsére az egyesület vezetése maximálisan támogatta ezt a kezdeményezést. Nagyobb tempójú mérkőzések várnak majd ránk ebben a bajnokságban, bátran kimerem jelenteni, hogy az utóbbi évek legerősebb mezőnye gyűlt össze a keleti csoportban, de úgy gondolom, mindenképpen csak tanulhatunk ezekből a mérkőzésekből. Fontos azonban, hogy reális célokat tűzzünk ki magunk elé, jelen esetben a folyamatos fejlődést, ami ilyen ellenfelek mellett biztos, hogy hétről hétre adott lesz.

Elkezdte a felkészülést az OMTK-ULE női csapata (fotó: ULE)

Változott-e a csapat összetétele a nyár folyamán?

– Nincsenek a keretben nagy változások, szerencsére a sérültjeink is fokozatosan visszatérnek az edzésekbe, illetve pozitívum, hogy több játékosunknak is van magasabb osztálybeli bajnokságból tapasztalata, így nem lesz teljesen ismeretlen a légkör. A célunk az, hogy a jó egyéni teljesítmények mellett csapatként is egyre inkább összeálljon a játékunk. Ehhez azonban az is kell, hogy a tavalyi szezonnal ellentétben a sérülések elkerüljenek majd bennünket. Az októberi kezdésig több edzőmérkőzést is szervezünk, amelyek visszacsatolást adnak majd arról, pontosan hol is tartunk.

kiemelt fotó: ULE

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.