- hirdetés -

Hétfőn kezdte meg hagyományos nyári edzőtáborát a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület. A napokban még főként az erőnléti alapozásra fektették a nagyobb hangsúlyt, a következő héten pedig a vívó alapozást kezdve készülnek a 2023/2024-es szezonra. Szerdán például az egyesület egykori növendéke Kristofóri Balázs főhadnagy tartott edzést a fiataloknak.

A vívás esetében keresztféléves sportágról van szó, a versenyzők az elmúlt hónapok során számos versenyen, többek között diákolimpián és magyar bajnokságon is pástra léptek, most viszont a 2023/2024-es szezonra készülnek. Ennek fényében nyári edzőtáboraikat is mindig ennek megfelelően építik fel, az idei kétszer négynapos turnusok (hétfőtől csütörtökig) augusztus 21-én indultak. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület edzője, Nagy Nándor elmondta, a napokban még az erőnléti alapozásra fektették a hangsúlyt.

– A következő héten pedig már a vívó alapozás jön. Most majdnem teljes létszámmal jelen vagyunk, egy-két hiányzónk van még, emellett több vendégedző is segíti a munkánkat. A szerdai napon például az egyesület egykori sportolója, Kristofóri Balázs főhadnagy látogatott meg minket a honvédségtől és tartott egy katonai testnevelés alapú edzést a gyerekeknek. Azt ugye tudni kell, hogy az orosházi egyesület a Honvédelmi Sportszövetség tagja, így most már rendszeresen bele van építve valamilyen honvédelmi jellegű foglalkozás az edzésmunkánkba – ismertette a részleteket.

Hozzátette, érkezik még hozzájuk többek között Németh-Csiki Rebeka, aki egy erőnléti fitneszedzést fog tartani a sportolóknak, de a debreceni egyesülettől is várnak vendégedzőt, aki pedig a vívó munkában fog már nekik segíteni. Előre is tekintenek az egyesületnél, a következő tanév első hetében egy nagyobb toborzó kampányt szeretnének indítani, terveik szerint minden iskolába elmennek majd és vívóbemutatókat tartva népszerűsítenék sportágukat, a magyar és az orosházi vívást.

– Szeptember 16-án, szombaton pedig egy nyílt napot fogunk tartani, reggel 9 és délután 16 óra között lesz nyitva az érdeklődőknek az orosházi vívóterem, illetve valószínűleg az Árpád-kertben is megtalálnak majd minket. Érdemes lesz kilátogatni a programra, hiszen több neves személy vagy sportember fogja segíteni a munkánkat. Olimpikont, Európa- és világbajnok vívót is hívtunk, a játékos feladatok és bemutatók mellett velük is lehet majd találkozni – tette hozzá a vezetőedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.