- hirdetés -

Három újabb támogatás, összesen közel 17 millió forint érkezett Végegyháza településére. A nagyszerű hírt Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Vajda Norbert, Végegyháza polgármestere jelentette be az augusztus 20-i falunapon.

A település méretéhez viszonyítva is jelentős támogatások érkeztek Végegyházára. A tavalyi TOP-Plusz pályázat után, amely több száz millió forintot jelentett a községnek, most ismét több mint 17 millió forintot kapott a település. – A pályázati sikerek sokat segítenek, a következő hónapokban ennek köszönhetően zökkenőmentesen zajlik majd az élet Végegyházán – hangsúlyozta Erdős Norbert, országgyűlési képviselő.

– Szeretném megköszönni Erdős Norbert segítségét, aki már hosszú évek óta támogatja településünket, rengeteget köszönhetünk neki – mondta Vajda Norbert, Végegyháza polgármestere. – A TOP-Plusz pályázat a község életében a legnagyobb segítség volt, az ebből a pénzből tervezett fejlesztések már folyamatban vannak. Természetesen nem mehetünk el a rezsikompenzáció mellett sem, amely 7.5 millió forintot jelent, ez óriási segítség az önkormányzat fenntartásához. Emellett a REKI támogatást is nyertünk, az erre érkező 6.5 millió forintnak köszönhetően pedig a település nem zárja majd mínuszban a 2023-as évet – emelte ki a városvezető.

Végegyháza emellett 2.5 millió barnakőszén támogatást is nyert, mely a polgármester elmondása szerint a hátrányos helyzetű családoknak jelent majd nagy segítséget.

Fotók: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.