- hirdetés -

Igazán különleges élményben lehetett része azoknak a gyopárosi vendégeknek, akik a toronymedencében fürödtek augusztus 19-én délután. A pancsolás közben egyszer csak fehér pólós emberek léptek a medencébe, akik mind fúvós hangszerekkel érkeztek. Debreczeni Márk, az Orosházi Fúvószenekar karmestere kiemelte, ezzel egy hagyományt szeretnének teremteni.

Először a medencében, majd Gyopárosfürdő bejárata mellett adott koncertet az Orosházi Fúvószenekari Egyesület augusztus 19-én. A vízben állva három indulót játszottak el, így hamar megtelt emberekkel a toronymedence és környéke, akik mind érdeklődéssel figyelték a zenekar tagjait.

– Mivel mindig szeretünk az orosháziaknak játszani, ezért minden alkalmat megragadunk arra, hogy a városnak és a lakosoknak megmutassuk magunkat. Most Gyopárosra esett a választás, hogy itt is szórakoztassuk a közönséget. Szokásunkká vált már, hogy amikor eljutunk a Balatonra, mindig bemegyünk a vízbe és eljátszunk egy-két indulót. Most ezt a lehetőséget kihasználva bementünk az egyik medencébe, és reméljük, ezzel sikerült hagyományt teremteni – mondta Debreczeni Márk.

A karmester hozzátette, fellépések szempontjából a nyárnak még nincs vége, hiszen sokszor érkezik felkérés napokkal egy-egy esemény előtt is, így míg számíthatnak arra, hogy a következő pár napban ismét szükség lesz hangszereikre. A nyári hónapok alatt voltak már a Balatonon, de a közeli településekre is meghívták őket, így több falunapon is bemutatkozhattak. Az Orosházi Fúvószenekari Egyesület így igazán pozitív élményekkel gazdagodott az eddigi fellépések során, a nyári időszakban.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.