- hirdetés -

Újabb beruházás érkezett Orosházára, melynek köszönhetően a város fontos közösségi tere, a piac újulhat meg. A több mint 600 millió forintos támogatásnak köszönhetően egy termelői piacot, új parkolókat, kerékpártárolókat alakítanak ki, valamint az akadálymentesítés a projekt részét képezi. A beruházás részleteiről Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Dávid Zoltán polgármester tartott sajtótájékoztatót augusztus 17-én, a forgalmas csütörtöki piacon.

Az orosházi piac és vásártér felújításának főbb céljai, hogy fejlessze a járás gazdaságát, emelje a vidéki életszínvonalat és tovább építse a közösséget, a helyi kapcsolatokat. Az augusztus 17-én tartott sajtótájékoztatón Erdős Norbert országgyűlési képviselő bejelentette, a terület felújítására összesen 611 millió forint érkezik Orosházára.

– Ismét egy jó hírrel tudunk szolgálni. Ahogy sok helyen a világon, úgy Orosházán is fontos közösségi térként jelenik meg a piac, a vásárlás mellett egy fórum jelleggel is bír ez a terület. A mostani beruházásnak köszönhetően termelői piaccal, új kiszolgáló ingatlannal, parkolóhelyekkel, kerékpártárolókkal, napelemekkel bővül majd a piactér, így rendkívül jelentős munkálatokról beszélhetünk – ismertette Erdős Norbert.

A piactér területén 100 helyi kistermelőnek biztosítanak helyet, valamint 42 új parkoló és egy közel 140 négyzetméteres kiszolgáló épület is a beruházás részét képezi. Emellett az akadálymentesítésre is nagy hangsúlyt fektetnek.

– Orosháza egyik legnagyobb közösségi tere a piac, a lakosok közül sokan hetente többször is megfordulnak itt. Éppen ezért nagyon örülök, hogy ez a terület is kap egy lendületet, hiszen már ideje volt, hogy megújuljon a város ezen fontos pontja is – hangsúlyozta Dávid Zoltán polgármester. – Ennek köszönhetően a helyi termelők és termékeik egy nagyobb és szebb helyen tudnak megjelenni. Sok munkát jelent ez a projekt, de örömmel állunk elébe, hiszen a beruházás emeli a város rangját. A munkálatok ideje alatt igyekszünk majd, hogy a piac működése zökkenőmentes legyen, az esetleges fennakadások miatt kérjük legyenek türelemmel, hiszen Orosházára számára ez egy nagyszerű lehetőség – tette hozzá a városvezető, aki emlékeztetett, folyamatos a háttérmunka a Mikolay-kert felújítása és a Deák-Rákóczi körforgalom kiépítése kapcsán, és javában zajlik Gyopárosfürdő turisztikai célú fejlesztése.

A piac projektjének megvalósítása előreláthatólag két év. Jelenleg a forrás lehívása, a tervezés, az előkészület szakaszában járunk, ez időigényes, de csak ezt követően kezdődhet a fizikai megvalósítás. A befejezés időpontja várhatóan 2025. június 30-a.

Fotók: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.