- hirdetés -

Számos emlékezetes pillanat, előadás vagy éppen koncert színesítette az évek során az augusztus 20-i programot Orosházán. Ezek közül válogattunk ki néhányat az idei ünnepnap előtt nosztalgiázás céljából.

Első videónkkal rögtön az 1990-es évekig repülünk vissza az időben. Az Orosházi Városi Televízió archívumának köszönhetően felidézhetjük, hogy 1992. augusztus 20-án többek között tűzoltóversenyt és tűzoltói bemutatót is tartottak a bogárzói lóversenypályán.

2013-ban látványos tűzijáték is színesítette a programot az ünnepségsorozat zárásaként. Gyopárosfürdőn, a X. Európai Kenyérünnep zárásaként a tó mellől lőtte fel a tűzijátékot a Leskovics Pirotechnika, de az egy évvel későbbi vagy épp a 2016-os látnivalókról is visszanézhetik videónkat.

2017-ben is Orosházára érkezett az Irigy Hónaljmirigy csapata (akik már előtte is több ízben látogattak a városba, sőt később, 2019-ben az Orosházi Nyár programsorozat részeként is visszatértek). A XIV. Szent István Napi rendezvényen az együttes tagjai, Sipos Peti és Kabai Laci többek között az akkori nyár legnagyobb slágeréről, a Despacitoról is nyilatkozott.

A következő évben már augusztus 19-én érdemes volt a főtérre kimenni, hiszen Máté Péter emlékestet rendeztek. Másnap fellépett az Orosházi Fúvószenekar, számos bemutatót láthattak a nézők, ismét visszatért az Irigy Hónaljmirigy, az ünnepi tűzijáték előtt pedig a Hooligans adott koncertet az orosháziaknak.

2019-ben még a járvány előtti időszakban jártunk, ennek megfelelően az egész főtér megtelt augusztus 20-án. Fellépett az Orosházi Fúvószenekar, a Candy Dance Crew és a ReDance Hip-Hop Crew, az OKKSZK egyesület karate és aerobik bemutatót is tartott, a gyerekeket a Langaléta Garabonciások szórakoztatták. A koncertek során először az Alma együttes következett, majd Egry Péter vezetésével a Mystery Gang mutatta be a városnak a rockabilly zenei műfajt. Az est zárásaként pedig az addigi Orosházi Nyár programsorozat legnagyobb látogatottságú koncertjét élhették át az orosháziak a Kowalsky meg a Vega fellépésével.

A 2020-as és 2021-es programot már nagyban meghatározta a koronavírus-járvány alakulása. A bogárzói lóversenypálya azonban, ahogy azt megelőzően, akkor is fix helyszín maradt. A városi ünnepséget követően a hagyományosan a településalapítás évfordulójakor esedékes elismerések átadását is augusztus 20-án rendezték meg. Orosháza ezen kívül mindkét alkalommal otthont adott az Eötvös-téren egy Gasztrofesztivál a sportolókkal nevet viselő lecsófőző versenynek, mely Fásy Ádám Zeneexpresszével egészült ki. 

Tavaly sem maradhatott el a bogárzói program, Tóth Vera augusztus 20-ra tervezett koncertjét azonban a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem rendezték meg (idén júliusban azonban már semmi nem állhatott az énekesnő és a Budapest Jazz Orchestra együttes útjába, hogy koncerttel örvendeztesse meg az orosháziakat). Egy nappal korábban, augusztus 19-én az országszerte nagy népszerűségnek örvendő, éppen 10 év után visszatérő Punnany Massif együttes adott koncertet.

Idén is egy ismert csapat érkezik a nemzeti ünnepnap alkalmából, hiszen 20 órakor a Wellhello lép fel Gyopárosfürdőn, a Termál Kemping mellett. A koncertet követően ünnepi tűzijáték várható, 22 órától. Előtte augusztus 18-án Nyári Szabadtéri Partyt rendeznek, augusztus 19-én pedig az Orosházi Fúvószenekar tagjai játszanak a vendégeknek karnagyuk, Debreczeni Márk vezetésével (először 18:15-től a víztoronyból, majd a torony medencében és az élményfürdő mellett). Szintén augusztus 19-én 20 órától pedig az Anna and the Barbies együttes érkezik a Termál Kemping mellé helyezett színpadra.

A lóversenypályára ezúttal szintén augusztus 19-re várják az érdeklődőket, a részletes programot ide kattintva olvashatják. Az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett városi ünnepség augusztus 20-án, 9 órakor kezdődik a Szent István szobornál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.