- hirdetés -

Koncertekben nem lesz hiány augusztus 20-án, illetve az azt megelőző napokban. Mutatjuk, hogy milyen lehetőségek várnak az orosháziakra Gyopárosfürdőn.

Júliusban Orosházán lépett színpadra a Megasztár első szériájának győztese, Tóth Vera a Budapest Jazz Orchestra együttessel közösen, majd a Papp László Arénát is teljesen megtöltő, napjainkban talán a legfelkapottabb fiatal magyar előadónak számító Azahriah adott koncertet. Augusztus 20-án pedig ismét egy ismert csapat érkezik, hiszen 20 órakor a Wellhello lép fel a nemzeti ünnepnapon Gyopárosfürdőn, a Termál Kemping mellett.

A zenekar 2014-ben alakult, azóta többek között két nagylemezük is megjelent, #Sohavégetnemérős című filmjüket pedig éppen Orosházán mutatták be először az országban, még 2016-ban. Ismertebb dalaik közé tartozik az Apuveddmeg, a Rakpart vagy a Sokszor volt már így, amiket most jó eséllyel élőben is meghallgathatnak az együttes iránt érdeklődők augusztus 20-án. Azonban nemcsak a nemzeti ünnepnapon, hanem egy 1 vagy 2 nappal korábban is érdemes lehet elmenni a fürdőbe.

Augusztus 18-án Nyári Szabadtéri Partyt rendeznek szintén a Termál Park Kemping mellett 19 órai kapunyitással. A bemelegítésről 20 órától kezdve DJ Bobby gondoskodik majd, 21 órától a SunCity Brass ad koncertet, este pedig szabadtéri disco lesz a retro zenéktől a mai slágerekig.

Egy nappal később fúvószenével készülnek a Gyopárosra látogatóknak, augusztus 19-én az Orosházi Fúvószenekar tagjai játszanak a vendégeknek karnagyuk, Debreczeni Márk vezetésével (először 18:15-től a víztoronyból, majd a torony medencében és az élményfürdő mellett). Szintén augusztus 19-én 20 órától pedig az Anna and the Barbies együttes érkezik a Termál Kemping mellé helyezett színpadra, akiknek az évek során eddig 7 lemeze jelent meg, voltak az Év felfedezettjei, Pásztor Anna pedig az Év énekesnőjének járó díjat is elnyerte még 2008-ban.

Az ünnepnapot követően augusztus 21-én 18 órától a Művészetek Házában, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány szervezésében lép fel a békéscsabai születésű, Amerikában élő zongoraművész, Tóth Péter.

Az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett városi ünnepség augusztus 20-án, 9 órakor kezdődik a Szent István szobornál. Ünnepi beszédet mond Jakab István, a MAGOSZ elnöke, közreműködik Kocsis Dénes, a Budapesti Operettszínház művésze és az Orosházi Fúvószenekar.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.