- hirdetés -

Az „üvegvárosrész” lakói folytatták a hagyományt és immár 22. alkalommal buliztak együtt a lakótelepi napon. A szervezői feladatokat ezúttal is a Miénk a Tér! Parkszépítő Egyesület vállalta.

A Lakótelepi napot több, mint két évtizede szervezte meg először Burka László, korábbi önkormányzati képviselő és azóta hagyománnyá vált. A helyszín ezúttal is a Czina iskola melletti sportpálya és az Avar utcai játszótér által határolt területe volt és a programot úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetszőt.

A szervező Miénk a Tér! Parkszépítő Egyesület vezetője, Kiss László elmondta, hogy sok nehézséget kellett leküzdeni azért, hogy ismét létrejöhessen ez a sok családot vonzó rendezvény.

A Fly Girl’s Fitnes látványos bemutatót tartott (Fotó: Somogyi Martin)

– Minden fáradságot megér, hisz láthatjátok, nagyon sokan jöttek el idén is. Igyekszünk a programokkal mindenki tetszését elnyerni, és talán az sem mellékes, hogy a kézműves foglalkozások, különböző játékok, minden ingyenes. Az egész család kellemesen el tud itt tölteni egy délutánt, estét. Ez a városrész egy összetartó közösség volt mindig is, és remélem a lakótelepi napok tovább erősítik a közösséget – mondta el a szervező egyesület elnöke.

A Czina iskola pályájára Franciszti László tanár úr is családjával együtt érkezett. Évről-évre rendszeres program ez a rendezvény náluk.

– Ez egy nagyon jópofa családi rendezvény. Mi azért szeretjük a gyerekekkel, mert itt, helyben minden lehetőség adott, hogy jól érezzük magunkat, mindamellett ez egy közösségformáló esemény is minden évben – foglalta össze Franciszti László.

Takács Andinak is sokan tapsoltak (Fotó: Somogyi Martin)

A program a hagyományokhoz igazodó és színes volt ezúttal is. Hogy csak néhány nevet említsünk a fellépők közül: itt volt idén is a Csiko Boat SE, a Takács testvérek nevével fémjelzett Fly Girl’s Fitnes, a Dolce Dance, nagyszerű triál bemutatóval az Extrém Bike Show, volt kubai salsa a homokban, tüzijáték és a Mediterrán együttessel utcabál.

Két program azért elütött a szokásostól. A Miénk a Tér! Parkszépítő Egyesület koordinálásával, vállalkozói összefogással állítottak fel a sportpályán, a futókör mellett három, napelemes közvilágítási kandelábert. Mint megtudtuk, ez egy próbaüzem kezdete és amennyiben a lámpák beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, még többet telepítenek, ahová csak szükséges, növelve ezzel az itt lakók komfortérzetét és biztonságát.

A másik, plakáton nem szereplő műsorszámot a TV 2, Super Car című műsorának vezetője Tóth Zoltán, a népszerű Totti szolgáltatta. Totti egy baráti meghívásnak köszönhetően tartózkodik Orosházán. Eljött a Lakótelepi napra és ha már ott volt, tartott egy spontán Harley Davidson bemutatót az érdeklődőknek.

Jó hangulatban bulizott péntek este az üvegvárosrész. Mint az egyik jókedvű vendég elmondta, még szinte vége sincs a bulinak, de már várják a következőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.