- hirdetés -

Akik már jártak a Lakótelepi Napon pontosan tudják, hogy itt a helyszín természetközeli, a hangulat barátságos és családias, a napközbeni programok pedig a lehető legszínesebbek – olvasható az eseményt hirdető plakáton. Idén 21. alkalommal rendezték meg az üvegvárosrészben a Lakótelepi Napot, amely már hagyománynak számít Orosháza életében.

Ebben az évben is sokan buliztak együtt a Czina iskola sportpályáján megrendezett Lakótelepi Napon. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a jó hangulatot, a zenét és a felszabadult örömöt, amelyet ez a délután és éjszaka nyújtott. A programsorozatot Nagyné Tihanyi Boglárka gyermekjóga oktató és a CSIKO-BOAT SE csapata nyitotta meg, majd egészen 9 óráig váltották egymást a különböző produkciók a színpadon.

– Óriási hagyománya van ennek az eseménynek. Már a huszonnegyedik is lehetne, ha a koronavírus nem szól közbe. Idén is nagyon nagy siker övezi a programokat, amelyek a Miénk a Tér Egyesület szervezésében jött létre – mondta Tóth-Kása Sándor – Nagyon szeretik a gyerekek, sok olyan program van, ahol jól tudják érezni magukat. Ez a közösség, ez a város nagyon szereti ezt a rendezvényt – tette hozzá.

A fellépők között az Orosházi Judo Egyesület is bemutatkozott, amely a maga 15 éves fennállásával még egy fiatal csoportnak számít városunkban. Utánuk rúdtánc bemutató, és a Fly Girl’s Fitness zenés produkciója következett, akiknek ismét sikerült elvarázsolniuk a közönséget különleges tehetségükkel.

– Burka László kezdeményezésére indult ez a rendezvény, aki 19 évig vitte a szervezést. Számos program található a téren, sétakocsikázás, arcfestés, ugrálóvár, amely a gyerekek örömét szolgálja. Az esemény célja az, hogy az itt élő emberek összekovácsolódjanak, hiszen az üveggyárban dolgozó emberek mindig is összetartók voltak – emelte ki Kiss László, a Miénk a Tér Egyesület vezetője.

A rendezvényen vacsorával is készültek a kilátogató emberek számára, valamint a kirakodó- és kézműves vásár termékei is sok embert vonzottak. A gyerekek nagy mosollyal készítették el saját mézes- és kürtőskalácsaikat, de kézműves játékok, valamint a Viharsarki Termék lógóval ellátott árusok is bemutatkoztak az eseményen. Sok embernek lett például egészen vörös az arca, miután kipróbálta a Viharsarki Chili csípős szószait.

– Itt lakunk a környéken és gondoltuk, hogy körbenézünk milyen programok vannak, kicsit kikapcsolódunk. Körülbelül öt perce érkeztünk, de édességet természetesen már vettünk. Nagyon jó a hangulat, már most nagyon jól érezzük magunkat. Tavaly nem tudtunk kijönni, de idén mindenképpen szerettünk volna – mondta egy kilátogató édesanya.

Az esemény különlegessége idén, hogy a Miénk a Tér Egyesület kezdeményezésére a programok ideje alatt, aki szeretett volna örökbe fogadhatott egy fát. Ennek a célja az volt, hogy mindenkit ösztönözzenek arra, hogy odafigyeljenek környezetükre és gondoskodjanak az itt lévő növényekről. A bemutatók és produkciók után tűzijátékkal koronázták meg a rendezvényt, majd este 10 órától a Zimányi Trió gondoskodott a hajnalig tartó utcabál hangulatáról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.