- hirdetés -

Idén is iskolakezdési támogatást nyújt a város önkormányzata a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére. A támogatás értéke gyermekenként 10 ezer forint (első osztályba készülők esetében 20 ezer forint), amit utalvány formájában biztosítanak majd a családoknak.

Az önkormányzat képviselő-testülete még 2021 augusztusában módosította a pénzbeli és természetbeli ellátásokról szóló szociális rendeletét, melybe beletartozik az is, hogy iskolakezdési támogatásban részesítik azokat a családokat, gyermekeket, akik erre rászorulnak.

– Ami újdonság ebben az évben és ez az önkormányzati rendeletben is szabályozva van, hogy az általános iskola első osztályát kezdő gyermekek részére 10 ezer forint alap és még 10 ezer forint iskolakezdési támogatás jár, tehát ők összesen 20 ezer forintban részesülnek. Az iskolakezdési támogatást utalvány formájában fogják a gyermekek megkapni – ismertette a részleteket dr. Burai Mihály, Orosháza jegyzője.

Az utalványokat augusztus 15-én 8 és 12 óra között vehetik át a polgármesteri hivatal segélypénztárában a törvényes képviselők, azaz a szülők vagy a gyámok. Fontos tudni, hogy ehhez személyazonosító okmányokkal, azaz személyi igazolvánnyal, érvényes útlevéllel, vezetői engedéllyel és lakcímkártyával kell érkezniük.

– Azok a törvényes képviselők, akik ezen a napon nem tudják átvenni az utalványt, szeptember 15-ig, a hétfői és csütörtöki napokon – a segélypénztári kifizetések napjain – tehetik még meg. Azok a törvényes képviselők, akik ekkor sem tudják személyesen átvenni, meghatalmazással élhetnek – tette hozzá a jegyző.

Az önkormányzat a támogatást a 6-16 éves kor közötti, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek részére biztosítja, melyről az érintett törvényes képviselők írásban már részesültek.

– Ezzel is segíteni szeretnénk az érintett családoknak abban, hogy könnyebb legyen az iskolakezdés költségeinek előteremtése. Még 2021-ben döntöttünk emellett a támogatási forma mellett, abban az évben 294, tavaly 260 gyermek részesült ilyen támogatásban. Idén 222 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek kap támogatást. Újdonság, hogy közülük az elsős osztályba beíratott gyerekek esetében további 10 ezer forint értékű utalvánnyal segítünk, hiszen a leendő elsősök szüleinek még igen sok mindent kell beszerezni. Így tehát idén összesen 238 darab utalványt adunk át az érintetteknek – részletezte Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.