- hirdetés -

Új koncepcióval, soraiban egy régi, kiváló versenyzővel készül a csapatbajnokságokra az Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza.

Tekintettel a bizonytalanná váló anyagi háttérre az egyesület vezetésének felelősségteljes döntése alapján az extraligás csapat visszalépett a tavaszi fordulóktól, így nem fejezte be a bajnoki szezont.

– A vezetőség azért döntött így, mert mindenképp el akarta kerülni azt a lehetőséget, hogy az egyesület fedezetlen pénzügyi helyzetbe kerüljön. Ez mérhetetlen negatív erkölcsi megítélést teremtett volna, aminek hatására a teljes szakmai koncepció – beleértve az utánpótlás nevelés és versenyeztetés feltételrendszere is – kilátástalanná vált volna – fogalmazott Bogdánffy Csaba, az egyesület szakmai koordinátora.

A fenti döntés nem befolyásolta az NB I-es csapat működtetését, ebben ugyanis az egyesület saját nevelésű utánpótláskorú versenyzői szerepeltek. A csapat élt a lehetőséggel, a rájátszás után dicséretes ötödik pozícióban fejezték be a bajnokságot. Farkas Izabella, Bényei Nelli és Kasza Anett nagyon sok tapasztalatot szerezve készülhet a következő szezonra.

Az NB III-ban vegyes csapatot szerepeltetett az egyesület, Bohács Béla és Farkas Rudolf mellett szintén a lányok kaptak játéklehetőséget, felvállalva akár a várható szerényebb szereplést is. A csapat a bajnokág végén a tíz fős mezőnyben a nyolcadik helyen végzett.

Bogdánffy Csaba elmondta, a 2023/24. évi szezonra a szakmai vezetés az elnökség egyetértésével új koncepció alapján kezdte meg a felkészülést.

– Mivel január hónapban az Extraligában szereplő csapatunk idegenlégiós játékosainak szerződését közös megegyezéssel megszüntettük, olyan döntés született, hogy az NB I-ben többségében csak hazai, elsősorban saját nevelésű játékosokat szerepeltetünk – fogalmazott a szakmai koordinátor. – Ennek tükrében Veréb Xénia és a rutinos Benkő Anett mellett megkerestük Fehér Zsófiát, korábbi serdülő országos bajnok, serdülő és ifjúsági válogatott játékosunkat, hogy térjen vissza csapatunkba. Örömünkre Zsófi vevő volt felvetésünkre, és többéves kihagyás után a még most is csak 24 éves sportoló – aki egyébként a Fehér J. István és Flór László Örökös Vándordíj városi elismerés birtokosa – rendelkezésünkre áll a bajnokság során. Az egyesület egyetlen igazolást tervez, Hudák Dorina pótlására a Statisztikától kölcsön kapják az utánpótlás válogatott Czeglédi Dorkát.

A szakmai koordinátor elmondta, amennyiben anyagi hátterük megengedi, a következő bajnokságban ismét elindulnak az Extraligában. A csapat elé a dobogós helyezés elérését tűzték ki célként. Neveznek majd vegyes csapatot az NB III. dél-alföldi csoportjában, valamint lehetőség szerint tiszta lánycsapatot a megyei csapatbajnokságba. A cél mindkét esetben a lány utánpótlás versenyeztetése, rutin és tapasztalat szerzése a változatos stílusú ellenfelekkel szemben.

Az egyesület mindemellett folyamatosan készül az aranyfokozatú XV. Pintér Attila Emlékverseny megrendezésére, amelyre október 20-21-én kerül sor. Bogdánffy Csaba hozzátette, ezzel kapcsolatban legnagyobb gondjuk és feladatuk a szükséges anyagi háttér előteremtése.

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.