- hirdetés -

Összegyűjtöttük Orosháza és a kistérség programjait, egy helyen találja a hét hátralévő részének kínálatát.

Augusztus 11-ig, azaz péntekig folytatódik a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Nyári játszóháza a gyermekkönyvtárban. A szervezők a hét minden délelőttjén 9-től 12 óráig várják az alkotni vágyó gyerekeket. A foglalkozásokon bárki részt vehet, a program nincs regisztrációhoz vagy bejelentkezéshez kötve. A szervezők viszont kérik az érdeklődőket, legkésőbb 11 óráig jelenjenek meg, hogy biztosan legyen idejük elkészíteni az alkotásokat.

Pillanatkép az egyik korábbi játszóházról (Fotó: OrosCafé archív)

Augusztus 11-én, pénteken nagy buli lesz a városban, ekkor tartják ugyanis a XXII. Lakótelepi napot a Czina Sándor Tagintézmény Sportpályáján. A program 16.30-kor kezdődik a Csiko-Boat SE aerobic- és kézilabda-bemutatójával, majd lesz KRESZ-teszt és kerékpáros ügyességi vetélkedő is. Emellett a megjelentek láthatnak küzdősport- és rúdtánc-, valamint kutyás bemutatót, megtudhatják, milyen az a kubai salsa, és megcsodálhatják a triálosok hajmeresztő mutatványait is. Az est során Gyapjasné Béres Enikő könnyűzenei előadással szórakoztatja a nagyérdeműt, ezt követi a tűzijáték, és a hajnalig tartó utcabál a Mediterrán zenekarral. Napközben sétakocsikázás, lufihajtogatás, arcfestés, kézműves foglalkozás és ugrálóvár vár majd a gyerekekre, a vizes foci bajnokságra pedig még most is lehet nevezni, augusztus 9-ig várják a jelentkezőket. Telefon: 06/70 337-9913.

A tavalyi lakótelepi nap egyik pillanatképe (Fotó: OrosCafé archív)

Augusztus 12-én ismét Orosházára érkezik a Mozgó Mozi. A Petőfi Művelődési Központ színháztermében 10 órától az Elemi, 11:30-tól a Barbie, 13:30-tól a Kísértetkastély, 15:30-tól pedig ismét a Barbie című filmet vetítik.

Augusztus 12-én 15-től 20 óráig Árpád-kerti Piknik a porondon! Az Árpád-kerti rendezvény első programja 15.30-kor a Fly Girl’s Fitness bemutatója lesz, őket követi 16 órakor Guruló Cirkusz Bábelőadása. Ezután Pillár Napsugár áll a közönség elé kutyás bemutatójával, majd 17 órától Misi bohóc műsora szórakoztatja a közönséget. 18 órától ingyenes mozizásra várnak mindenkit a Petőfi Művelődési Központba, ahol az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmet vetítik majd. Az előadás látogatásához regisztrációs jegy szükséges, amelyet a Petőfi Művelődési Központ recepciós pultjánál lehet igényelni, illetve a 68 411 048 vagy a 30 565 8321 számon kérni.
A program ideje alatt interaktív cirkuszi játszótér, lufihajtogató bohóc, arcfestés, ugrálóvár és kézműves foglalkozás várja a gyerekeket. Az Árpád-kerti Piknik a porondon című rendezvény ideje alatt a Portéka kézműves és termelői közösséget is megtalálhatja a helyszínen.

Minden évben van piknik az Árpád-kertben (Fotó: OrosCafé archív)

Az orosházi Rock Klub rendezvényudvarán augusztusban is folytatódnak az élőzenei koncertek. Augusztus 12-én a tótkomlósi Spektrum PRT zenekar ünnepli 45 éves fennállását. Helyszín: Pacsirta utca 8. Kezdés: 20:30.

A Spektrum 40 éves jubileumi koncertje (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Augusztus 12-én a Nagyszénási Mira Csillagászati Egyesület és a Kiss György Csillagda bemutatja Egy éjszaka a csillagok alatt című rendezvényét. A program az Egy hét a csillagok alatt programsorozat része. Az éjszaka folyamán meteorészlelésre lesz lehetőség, a kezdés előtt két órával pedig napészlelésre. Helyszín: Kiss György Csillagda, Nagyszénás, Gádorosi út 24. Időpont: 20 óra

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.