- hirdetés -

Újabb NB III-as együttes érkezik a Mátrai Stadionba.

Augusztus 9-én, 10 órától az MLSZ székházában tartották a MOL Magyar Kupa második fordulójának sorsolását. Élő adásban követhettük a sorsolást a MOL Kupa TikTok-csatornáján. A Magyar Labdarúgó Szövetség négy területi alapú csoportba sorolta a résztvevőket. Az Orosháza a Dél-Kelet 17 csapata közül várhatta ellenfelét. Fél 11 órakor kiderült, hogy újabb NB III-as ellenfelet, a III. Kerületi TVE csapatát fogadja az OMTK-ULE a Mátrai Stadionban. A vendégek a bajnokságban két mérkőzés után 4 pontot gyűjtöttek. Szinte minden játékosuk szerepelt már NB I-es csapatban. Legismertebb játékosuk az egykor Újpesten futballozó Barczi Dávid, valamint a Ferencvárosban és Pakson is megfordult Kulcsár Dávid.

Megkérdeztük az OMTK-ULE illetékeseit: mi a véleményük a sorsolásról?

Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke: A következő ellenfelünk, a III. Kerületi TVE az NB III egyik meghatározó csapata volt az elmúlt bajnokságban. Néhány éve az NB II-ben szerepelt. A játékoskerete tele van NBI-NBII osztályt megjárt rutinos labdarúgókkal. Ennek megfelelően nem mi vagyunk a továbbjutásra esélyesebb csapat, de mint tudjuk, a kupában bármi megtörténhet. Egyesületünk fő célja továbbra is az NB III osztály elérése és erre kell koncentráljunk teljes erővel. A kupameccs miatt sűrű programunk lesz ebben az időszakában. Viszont a játékosainknak elég motiváció kell, hogy legyen a 64 közé jutás elérése, hiszen ott már neves ellenfél is jöhet a Mátrai Stadionba. A mostani kupamérkőzés augusztus 27-én, vasárnap lesz és reméljük, ismét megtelik a hazai stadionunk lelátója!

Buza Barnabás, szakmai vezető: Most sem volt szerencsénk a sorsolással, talán csak abban, hogy itthon játszunk. Leendő ellenfelünk erősebb játékerőt képvisel, mint a Cegléd. A mérkőzés időpontjáig mi is túl leszünk két bajnoki mérkőzésen, ami összekovácsolhatja a csapatunkat. Tudjuk, hogy a Kerület az esélyesebb, de a Cegléd is az volt. Továbbjutásunk esetén akár NB I-es csapatot is fogadhatnánk a városunkban, aminek a szakmán túl igazi reklámértéke is lenne!

Darida Ádám, játékos: Alakulhatott volna „könnyebben” is a sorsolás! Amennyiben sikerül a Cegléd elleni remek játékunkat megismételni, akkor szerintem egy jó eredményt fogunk elérni.

A Békés vármegyei csapatok sorsolása:

Szarvasi FC–Erzsébeti SMTK (NB III.)
Orosházi MTK-ULE–III. Kerületi TVE (NB III.)
Mezőmegyer SE–BKV Előre (NB III.)
Kecskeméti LC (v1)–Körösladány MSK
 Békéscsaba 1912 Előre–Monor SE (NB III.)

A továbbjutásról egy mérkőzés dönt. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2×15 perces ráadás következik. Ha a hosszabbításban sincs döntés, akkor jöhetnek a tizenegyesek.

fotó: archív/Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.