- hirdetés -

Régi hagyománya van már a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtár nyári játszóházának, augusztus 7-én pedig az idei foglalkozások második turnusa is kezdetét vette. A hétfői napon a gyerekek papírtányér figurákat készítettek és alkottak.

Nagy létszámmal, mintegy 30 gyermek részvételével indult útjára hétfő délelőtt a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárának nyári játszóháza. A júliusi foglalkozásokat követően immár másodszor rendezik meg az orosházi gyerekek és szüleik körében nagy népszerűségnek örvendő programot. A héten minden nap 9 és 12 óra között zajlanak a foglalkozások, melyeken bárki részt vehet, nincs regisztrációhoz vagy bejelentkezéshez kötve. A szervezők viszont arra kérik az érdeklődőket, hogy érjenek oda legkésőbb 11 óráig, hogy biztosan elkészülhessenek az alkotások.

Minden délelőtt valami más apróságot készítünk a gyerekekkel, igyekszünk változatosan, az anyagokat, a jó ötleteket, témákat felhasználni a játszóház során. Ma például papírtányér figurák készültek, a következő napokban pedig kedden ujjbábokat, szerdán lámpásokat (melyre szigorúan csak elemes mécsest lehet használni), csütörtökön neteszeket, pénteken pedig gyöngyből készült alkotásokat csinálunk majd – ismertette a részleteket Tengerics Éva, gyermekkönyvtáros.

Hozzátette, a hosszú évek hagyománya ellenére a játszóház lényege továbbra sem változott: olyan helyet biztosítani a gyerekeknek, ahol jól érzik magukat, kreatív tevékenységet folytathatnak és alkothatnak valami szépet. Igyekeznek úgy elkészíteni a munkadarabokat, hogy azok is találjanak megfelelő elfoglaltságot, akik kezdők és azok is, akik már régebb óta járnak hozzájuk. Örömmel látták, hogy idén augusztusban ilyen sokan látogattak el a könyvtárba.

– A nyári játszóházak ugye fixnek számítanak, azonban a júliusi és az augusztusi hónapokon kívül is vannak foglalkozásaink. Ősszel lesz a következő, várhatóan Halloween környékén és természetesen karácsonykor is, ami már szintén több évre tekint vissza – árulta el Tengerics Éva.

A gyerekek közül Molnár Karina és Szász Regina is évek óta visszatérő vendégnek számítanak.
– Azért szeretünk ide járni, mert sokféle kreatív dolgot szoktunk készíteni és nagyon jól érezzük magunkat, mindig újdonságokkal várnak minket – mesélték boldogan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.