- hirdetés -

Tizenhárom ország klubcsapatai vettek részt a Vasas, immár hagyományos augusztusi nemzetközi versenyén, ahol közel 240 birkózó – köztük orosháziak – küzdött reggeltől-estig.

Érkeztek csapatok Belgiumból, Olaszországból, Angliából, Németországból, Írországból, Moldovából, Romániából, Lengyelországból, Ukrajnából, Szlovákiából, Ausztriából, Tádzsikisztánból és Magyarországról. A versenyen a két orosházi birkózó egyesület közül csak az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) sportolói képviselték városunkat.

Páli Sándor a klub vezetőedzője elmondta, hogy a hétvégi versenyt elsősorban a tapasztalatszerzésre, a nemzetközi mezőny megismerésére használták fel, emellett az értékes versenyrutin gyarapítása is cél volt.

– Olyan gyerekeket vittem többségében, akik a következő idényben lesznek serdülők, és ezzel együtt súlycsoportot is váltanak. Ismerkedhettek a korosztály erejével és a következő súlycsoportjukban induló versenyzőkkel. Nem elsősorban az eredmény volt a fő, hanem a birkózás és ennek tekintetében a gyerekek megállták a helyüket ebben a csoportmeccses rendszerben. Jochim Márk indult a mieink közül a saját korcsoportjában, ő nyert is. Nagyon jó felkészülés is volt ez számára a szeptember másodikai, Orosházán rendezendő U23-as országos bajnokságra – foglalta össze Páli Sándor.

A különböző súlycsoportok versenyzőit csoportokba sorsolták és csak a csoportelsők mehettek tovább az érmes helyezésekért. Így fordulhatott elő például, hogy Pusztai Márk – aki a számára jövőre esedékes – 44 kilóban indult, három mérkőzését megnyerte és egy vereséget szenvedett. Ezzel csoport második lett, így nem birkózhatott éremért. Az U15-ös korosztályban 38 kilóban Kis Levente, 44 kilóban Pusztai Márk, az U17-esek közt 55 kilóban Somogyvári Milán és 80 kilóban Erőss Richárd nem tudta kivívni a kijutást a csoportjából. Az U20-as korosztályban 79 kilóban Jochim Márk aranyérmet szerzett, Gábor Zalán a negyedik helyet szerezte meg.

– Ahhoz képest, hogy egy kisebb alapozó időszakot élünk és régen volt verseny a srácoknak, jól küzdöttek. Különösen igaz ez, ha azt is figyelembe vesszük, hogy többségében idősebbek ellen, új súlycsoportban álltak szőnyegre. Nagyon örülök, hogy Jochim Márk győzni tudott. Az ő számára kétszeresen is fontos volt ez a verseny. Az orosházi országos bajnokság miatt és mert szeptember végén új csapatával, a Bundes Ligában is szőnyegre kell állnia – értékelt Páli Sándor vezetőedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.