- hirdetés -

Az Orosháza várhatja a Magyar Kupa újabb fordulóját.

A kék-fehér együttes a sorozat első fordulójának vasárnapi mérkőzésén az NB III-as Ceglédet ütötte ki a kupából.

Orosházi MTK-ULE – Ceglédi VSE     5 – 0    (3 – 0)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Orosháza, 500 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Molnár Alex, Bán Kristóf Patrik)

Orosháza: Bordás – Rau, Huszár, Szabó Á., Kasuba – Fehér (Endrefalvi, 65.), Gedó, Darida (Halász, 79.), Papp M. – Miszlai (Szarvas, 73.), Burai (Kasik, 79.). Vezetőedző: Buza Barnabás.

Cegléd: Zima – Juhász A. (Orlov, 12.), Schmidtka, Juhász B., Telinger (Markó, 46.) – Kuchta (Barna, 46.), Ványi (Takács, 61.), Tóth R. (Ungureán, 46.), Ledacs-Kis – Oldal, Annus. Szakmai igazgató: Széchenyi Márton.

Gólszerzők: Gedó (7.), Miszlai (10.), Burai (17.), Darida (54.), Szarvas (84.).

Kényelmesen kezdte a mérkőzést az NB III-as Cegléd, mire felébredt, addig a lehetőségeit jól kihasználó hazai együttes három góllal elhúzott. A 7. percben Gedó spiccelt bele a 16-os vonalánál egy labdába, ami a vendégek kapujába hullott, 1-0. A 10. percben Papp Máté labdát szerzett, majd Miszlaihoz játszotta. Az orosházi csatár 17 méterről lőtt a bal alsó sarokba, 2-0. A 17. percben Miszlai kicselezte védőjét, majd középre adott és az érkező Burai három lépésről a kapuba passzolt, 3-0. A vendégeknek ezt követően sem sikerült érvényre juttatniuk az osztálykülönbséget, Bordás kapusnak félóra múltán kellett az első védését bemutatnia, amikor Ledacs-Kis lövését ütötte szögletre. A 34. percben újabb Bordás védés, ekkor Orlov lövését öklözte a mezőnybe.

A szünetben hármat cserélt a Cegléd és egy sebességi fokozattal magasabbra kapcsolt, de a negyedik bekapott gól után teljesen szétesett, hitehagyottá vált. Történt ugyanis, hogy az 54. percben Fehér a kapusba lőtt, a kipattanót Darida belsőzte három lépésről a hálóba, 4-0. Ezután az orosháziak kontrái rendre veszélyt jelentettek a látogatók kapuja előtt és a hajrában Szarvas révén megkoronázták a napi teljesítményüket. A 84. percben Szarvas labdaszerzés után lőtt kapura, a labda kipattant Zima kapusról és a kipattanót már nem hibázta el az első tétmérkőzését ULE színekben játszó csatár, 5-0. A 88. percben csiki-csuki helyzetet alakított ki az orosházi csapat, melynek végén Halász mellé lőtte a labdát, így maradt az 5-0-s végeredmény.

Buza Barnabás: – Nagyon motiváltan és jól játszottunk. Az előretolt védekezésünk és a remek helyzetkihasználásunk meghozta a gyümölcsét. Gratulálok a fiúknak, várjuk az újabb ellenfelet.

Az OMTK-ULE legközelebb a bajnokság nyitó fordulójában, augusztus 12-én, 17.30 órakor lép pályára, amikor hazai környezetben fogadja a Medgyesbodzás csapatát.

Fotók: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.