- hirdetés -

Az Orosházi Városi Tenisz Klub (OVTK) egyik legkisebb versenyzője, Nagy Nóra Lili idén kezdett el versenyezni, de az elmúlt hetek hónapok során számos alkalommal felállhatott a dobogó valamelyik fokára.

Hagyományos nyári edzőtáborát tartotta meg nemrég az OVTK egyesülete. Ilyenkor a legkisebb tanítványoktól kezdve a már idősebb, tapasztaltabb versenyzőkig mindenki részt vesz a kemény munkában, hiszen ebben a sportágban a nyári időszakban sincs megállás, számos verseny várhat a sportolókra a közeljövőben.

A foglalkozások során gyorsaságukat, erejüket és állóképességüket is fejlesztették. Ennek egyik fiatal versenyzőjük révén szinte rögtön megvolt az eredménye. A vezetőedző, Németh István a mindössze 7 esztendős (októberben lesz 8 éves) Nagy Nóra Lili teljesítményét emelte ki, aki az első hét foglalkozásait követő hétvégén máris egy megmérettetésen kamatoztatta az edzőtábor során tanultakat és ért el kiváló eredményt.

5 évesen fogott először teniszütőt a kezébe (Fotó: család)

2021-ben, 5 évesen fogott először ütőt a kezébe, szülei és edzője elmondása alapján akkor még az ütő nagyobb volt, mint ő maga.

Idén kezdte meg a versenyzést, de már most rengeteg megmérettetésen vett részt, az év első hónapjaiban Gyulán és Békéscsabán volt jelenése, a Play & Stay Téli Kupán ért el előbb januárban egy második, majd februárban egy első helyezést. Gyulára április 28-án is visszatért, itt nyerte meg korosztályában a Békés Vármegyei Diákolimpia aranyérmét. Ezt néhány héttel később az országos diákolimpiai döntő követte Balatonbogláron, ahol bronzéremmel zárt.

Idén kezdte a versenyzést, de hamar szép eredményeket ért el (Fotó: család)

Május 7-én Dunaharasztiban a Decathlon Teniszverseny versenysorozatában mutatkozott be egy harmadik hellyel, míg június 4-én és most legutóbb július 30-án már Budapesten szerezte meg az ezüstérmet a versenysorozat következő állomásain. A legutóbbi hétvégén egy rendkívül szoros mérkőzésen, egy hajszállal maradt le az első helyről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.