- hirdetés -

Hagyományos nyári edzőtáborát tartja meg a napokban az Orosházi Városi Tenisz Klub (OVTK). A foglalkozások során gyorsaságukat, erejüket és állóképességüket is fejlesztették, melynek már a legutóbbi hétvégén is megvolt az eredménye az egyesület egyik fiatal versenyzője révén. Németh István vezetőedző elégedetten nyilatkozott az eddigi 2023-as eredményeikről.

Ha július, akkor edzőtábor – Az Orosházi Városi Tenisz Klub életében már hosszú évek hagyományaira tekintenek vissza ezek a foglalkozások. Ilyenkor a legkisebb tanítványoktól kezdve a már idősebb, tapasztaltabb versenyzőkig mindenki részt vesz a kemény munkában, hiszen ebben a sportágban a nyári időszak alatt sincs megállás, számos verseny várhat a sportolókra a közeljövőben.

A kétszer egyhetes, egymástól független turnusok során így a versenyzők, a kezdők, a lelkes amatőrök vagy éppen a félprofi játékosok is megtalálták számításaikat.
– Ez nem tenisztábor, hanem tenisz edzőtábor, a két hetünk ugyan független, de mégis egymásra épül több szempontból, hiszen ilyenkor nagy hangsúlyt fektetünk az állóképesség, az erő, a gyorsaság fejlesztésére és büszkén mondhatom, hogy már az előző hét után megfigyelhető a fejlődés – árulta el Németh István, az egyesület vezetőedzője.

Kiemelte az egyik legkisebb versenyzőjük Nagy Nóra Lili teljesítményét, aki az előző hét foglalkozásait követően hétvégén máris egy megmérettetésen kamatoztatta az edzőtábor során tanultakat és ért el kiváló eredményt. A sportolókat a kánikulai meleg sem tartotta vissza, az előző héten közel 20 táborozó csatlakozott az edzésekhez, míg a második hetet július 17-én egyelőre 12 fővel indították, de a hét közepére még emelkedni fog a létszám Németh István és Szabolovics Attila edzésein. Mint mondták, ilyenkor mindig igyekeznek belekalkulálni a nyaralásokat, szabadságokat.

A tavaszi szezonra elégedetten tekintenek vissza, hiszen számos dobogós helyezést értek el különböző versenyeken a fiatal játékosok, mind a vidékbajnokságon, mind a diákolimpián születtek kiemelkedő eredmények. A felnőtt OB-s csapat jelenleg a második helyen várja a bajnokság folytatását, eddigi egyetlen vereségüket a listavezető Békéscsabától szenvedték el.

– Tényleg azt mondhatom, hogy minden korosztályban és egyben kategóriában odateszik magukat a gyerekek, legyen az akár amatőr, akár igazolt. A jó szereplés pedig hozza magával az edzőtábor sikerességét, hiszen már egy hét után is úgy érezzük, hogy ez a mostani az előző évekhez képest a legjobban sikerült – értékelt elégedetten Németh István.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.