- hirdetés -

Az emelt szintű érettségi és a nyelvvizsga követelmény eltörlésével, valamint minimum ponthatár nélkül az egész országban, így a Kodolányi János Egyetemen is megnövekedett a felsőoktatásba jelentkezők száma. Az egyetemen továbbra is várják a jelentkezőket, mind a budapesti, székesfehérvári és orosházi kampuszon.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Kodolányi János Egyetemen is megnövekedett a jelentkezők száma. A levelező és távoktatásban négyszer annyian, míg alapképzésen körülbelül háromszor többen kezdik meg a tanévet, mint tavaly.

– Sok hallgató van Orosházán, azon dolgozunk, hogy maradjanak is a városban. Ugyan a nyelvvizsga követelmény eltörlésének nem örültünk annyira, mert szükség van nyelvtudásra, vannak olyan szakok, ahol nem kifejezetten ez viszi előre az embert, ilyen például a szociális munka – mondta dr. habil. Malatyinszki Szilárd. – Sok felnőtt éppen ezért, valamint az emelt érettségi feltételének eltörlése miatt mert az idei évben lépni, és jelentkezni a felsőoktatásba. Orosházán is magasabb az érdeklődés, ebben a tanévben egy 25-30 fős nappalis csapatot tudunk indítani emberi erőforrás, gazdálkodásmenedzsment és turizmus-vendéglátás szakokon – ismertette az intézetigazgató.

Kiemelte, a levelező és távoktatásban is megnőtt a létszám, hiszen nagyon sokan dolgoznak a tanulás mellett. Nem egyszerű a megélhetés, éppen ezért igyekeznek segíteni hallgatóiknak, ahol csak tudnak. A kollégiumban 48 főt tudnak elszállásolni, emellett tömbösített képzéseket tartanak, az előadásokat pedig online is megtekinthetik.

– Aki nem tette, még augusztus 6-a éjfélig jelentkezet mind budapesti, székesfehérvári és orosházi kampuszainkra is. Azt javaslom, hogy a felsőoktatási szakképzés helyett jelentkezzenek inkább alapképzésre, hiszen most könnyebb bekerülni. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy a tavalyi 410 fő után idén 1100 embert vettünk fel az egyetemünkre – hangsúlyozta Malatyinszki Szilárd.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.