- hirdetés -

Kihasználják a város nyugdíjasai a nyaralási szezont, valamint, hogy most nincs „járványhelyzet”. Úti céljuk ismét Erdély, közelebbről Székelyföld volt. Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének 50 fős csapata indult útra, hogy lássa a  már ismert, kedvelt helyeket, és új helyszíneket, tájakat, embereket ismerjen meg.

A legutóbbi tartalmas kirándulásukról Erős Károly, a nyugdíjas egyesület elnöke számolt be. Élményt szerezve Segesvár óvárosi szépségeiből, Szejkefürdő hangulatos világából, a szokásos vendégszeretet várta Székelyszentlélek panziójában a megfáradt társaságot.

Másnap szép vidéken buszoztak Zetelaka felé, Gyergyószentmiklósra, majd ismét megcsodálták a Gyilkos tó és a Békás szoros látványosságait. Hazafelé Gyergyószárhegy, Ditró, Parajd, Korond és Farkaslaka szerepelt a programban. A következő napon szakmai program keretében a Csiki sörgyárban vettek részt gyárlátogatáson.

A Petőfi emlékműre is jutott a nyugdíjas egyesület „névjegyéből” (Fotó: ONYÉE)

– Tusnádfürdőn testvérvárosunk alpolgármestere fogadta a társaságot és koszorút helyeztünk el a Turul szobornál. Hazafelé a csíkszeredai Makovecz templom és Csíksomlyón a kegytemplom megtekintése következett. Visszaérve a panzióba a vállalkozó kedvűbbek, fittebbek még felmentek a Gordon hegyre, a Jézus kilátóhoz is – meséli az elnök.

Utolsó nap hazafelé még egy séta Marosvásárhely főterén, majd Körösfőn ebéd és pihenő jelentette a kirándulás végét.

Az emlegetett nemzeti színű szalaggal átkötött fa lapocska (Fotó: ONYÉE)

– Ezen az utunkon is célunk volt Erdély megismerése, magyarságunk, emlékeink, kapcsolataink ápolása, a történelmi emlékhelyek felkeresése. Elhelyeztük szokásos kis névkártyánkat, egy falapocskát nemzeti szín szalaggal átkötve, többek között a fehéregyházi Petőfi emlékműnél, Nyergestetőn  városunk kopjafájánál (itt az öt évvel ezelőtt az avatókor elhelyezett táblácskát cseréltük újra), Orbán Balázs és Tamási Áron sírjánál, valamint Vasvári Pál kopjafájánál. Külön élményt jelentett, amikor Gyergyóditrón, egy gyönyörű nagy templom bemutató leírásában azt olvashattuk, hogy a belső fa bútorzat Thék Endre műhelyében készült – zárta a beszámolót Erős Károly.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.