- hirdetés -

NB III-as ellenfelet kapott az orosházi csapat.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben hétfőn délelőtt kisorsolták a 2023-2024-es évi MOL Magyar Kupa első körének párosítását. Az MLSZ a földrajzi elhelyezkedésük alapján 4 sorsolási csoportba sorolta be a csapatokat (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat). Az Orosháza NB III-as riválist lát vendégül, a Ceglédi VSE-t. 

Megkérdeztük az OMTK-ULE vezetőit, játékosait, hogy mi a véleményük a párosításról.

Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke: A sorsolások alkalmával eddig sem voltunk a Fortuna kegyeltjei. A céljaink között szerepel a Magyar kupában való jó szereplés is, ezért megteszünk mindent a siker érdekében. Jó hír, hogy itthon játsszuk a mérkőzést és remélem sikerrel folytatódik a Mátrai Stadionban a magas nézőszámú mérkőzések sora!

Buza Barnabás, szakmai vezető: Jelenleg még nincs információm az ellenfélről, de megpróbáljuk feltérképezni őket. Fiatal csapatról van szó. Hazai környezetben szeretnénk felvenni velük a kesztyűt. Bízom benne, hogy augusztus 6-án, 16.30 órakor sok néző fog kilátogatni a mérkőzésre és buzdítja majd a csapatunkat!

Harangozó Krisztián, játékos: Úgy gondolom, hogy járhattunk volna rosszabbul is. Igaz hogy magasabb osztályú ellenfelet kaptunk, de esélyesnek látom a csapatot a továbbjutásra, amiben nagy segítséget jelenthet a hazai pálya, és nagy lendületet adhat a szezon rajtjára.

Harangozó Krisztián bízik a továbbjutásban Fotó: archív / Für Henrik

Fehér Bence, játékos: A Békés Vármegyei Kupa megnyerésével a csapat kivívta, hogy a Mol Magyar Kupában szerepeljen. A Cegléd magasabb osztályban lévő csapat, de nem ijedünk meg tőlük és szeretnénk sikeresen megvívni az akadályt, ennek érdekében mindent meg fogunk tenni a mérkőzés során.

Gedó Lóránt, játékos: Egyértelmű, hogy kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is. Az érem másik oldala viszont, hogy most legalább nem kell átutaznunk az országot, mint a legutóbbi sorsolás után. Egyelőre nehéz az erőviszonyokat megállapítani, valószínűleg annyit tudok a ceglédi csapatról, mint amennyit a ceglédi középpályások az ULE-ról, de azon leszünk, hogy ez a meccs kezdetéig  a javunkra változzon.

A Békés vármegyei csapatok párosítása:

 Tiszaföldvár SE (t1)–Békéscsaba 1912 Előre (NB III), Algyői SK (t1)–Füzesgyarmati SK (NB III), Tiszasziget SE (t1)–Körösladány MSK (NB III), Kecel FC (t1)–Szarvasi FC (t1), Orosházi MTK-ULE (t1)–Ceglédi VSE (NB III), Mezőmegyer SE (t2)–Dunavarsányi TE (t1),

A hivatalos játéknap augusztus 5-6.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.