- hirdetés -

A nyár a nyaralások, a kirándulások időszaka, nem csak a gyerekek, a családok, de különböző csoportok, szervezetek, így a nyugdíjas klubok számára is. Az orosházi nyugdíjasok aktívak, és utaznak, kirándulnak, ha lehet.

Egyre-másra érkeznek a beszámolók, hogy különböző nyugdíjas klubok hová, merre szerveztek tartalmas, szép kirándulásokat. Érthető ez, hisz a Covid-járvány évei alatt valamennyien -így a szépkorúak is – tétlenségre voltunk kárhoztatva. A veszély elmúltával (csökkentével) azonban fellángolt az utazási kedv.

Tartalmas, szép napot töltött a Nyugdíjasház szervezésében negyven fő, akik az Aradi Nyugdíjas Liga meghívására keltek útra, és érkeztek meg Erdélybe. Először a Mária zarándokút állomására, Máriaradnára
buszoztak, ahol megcsodálták a gyönyörű, monumentális bazilikát, majd Ménesen a Balla pincészetnél borkóstolás és vásárlás mellett töltöttek pihenőt.

Az első állomás a máriaradnai bazilika volt (Fotó: Nyugdíjas Egyesület)


A meghívók, az ottani szervezet elnöke és Gyorok polgármestere köszöntötték a vendégeket, az orosházi
mellett a Gerláról és Kétegyházáról, valamint Gyuláról érkezett nyugdíjasokat.

„A bográcsos vadászpörkölt és a ménesi borok elfogyasztása után élvezték a résztvevők a hely szépségeit, adottságait. A hatalmas bányató, a fürdési lehetőség, a széles homokos napozópart, a vendéglátó helyek sokasága, a sok virág, a pálmafák, a habfürdő, igazi mediterrán hangulatot varázsoltak, így alig 100 km-re Orosházától a tengerparton érezhették magukat a kiránduló nyugdíjasok” – írja beszámolójában Erős Károly a nyugdíjas egyesület elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy nem a mostani volt az egyetlen tervezett túrájuk ebben a szezonban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.