- hirdetés -

Két autó nyitva maradt, egynek pedig az ablaka volt leengedve, így loptak ki pénztárcákat és egy telefont a járművekből Békés vármegyében. A rendőrség kéri, amennyiben őrizetlenül hagyjuk autónkat, minden esetben zárjuk be az ajtókat, és vegyünk ki minden értéket.

Békés vármegyében a közelmúltban többször előfordult, hogy nyitva hagyott autókból tűntek el értékek – írta a police.hu. Orosházán július 5-én a Tass utcában történt lopás, amikor egy nő háromnegyed órára őrizetlenül hagyta autóját, annak ajtaját pedig nem zárta be. Mire visszaért autójához a jobb első ülésen hagyott mobiltelefont valaki eltulajdonította. A nő nyolc nappal később tett bejelentést a rendőrségen, a nyomozók keresik az elkövetőt.

Hasonló eset történt július 17-én Békéscsabán is. Egy férfi egy áruház parkolójában állt meg autójával, nyitva hagyta, majd mire visszament kivették belőle a pénztárcát. Ugyanezen a napon Gyulán, az Alpár utcában egy félig lehúzott ablakon keresztül loptak el személyes értékeket egy teherautóból, míg július 18-án Szarvasról érkezett bejelentés. Utóbbi esetben a hajnali órákban egy ház udvarára mászott be valaki, ahol bent álló autó ajtaját nyitva találta. Az udvarban a kutya ugatni kezdett, ezért az idegen elmenekült, de a nyomozók a kamera felvételei alapján azonosították a férfit, aki, a gyanú szerint korábban már az utcán is nyitott ki olyan autókat, amelyeket nem zártak be.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy ha őrizetlenül hagyják a kocsijukat, vegyenek ki belőle minden értéket, személyes dolgot, húzzák fel az ablakokat és zárják be az ajtókat!

Fotó: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.