- hirdetés -

Több embert vártak a péntek esti koncertre, ez tény, az Orosházi Rock Klub vezetősége bízott abban, hogy a „megérdemelt” közönségszám előtt játszhatnak majd a zseniális zenészek a Pacsirta utcai rendezvényudvaron, már csak azért is, mert Szebényi Danit, A Dal 2023 döntősét olyanok is ismerhették a közmédián keresztül, akik egyébként nem járatosak a blues zenében. A két lenyűgöző zenész játékát azonban nem befolyásolta a létszám, hozták a formájukat, és ahogyan Mihály Zoltán fogalmazott, világszínvonalon muzsikáltak.

A Blues MD-t még az év elején lefoglalta az Orosházi Rock Klub, ha később próbálkozott volna, valószínűleg kevesebb esélye lett volna arra, hogy beleférjen a zenekar koncertnaptárába. Szabó Gézával, az Orosházi Rock és Blues Egyesület alelnökével a koncert előtt beszélgettünk.

– Nagy esemény ez a klub életében, bár korábban is sok nagy név, sőt, több külföldi zenekar is zenélt már nálunk – mesélte Géza. – Izgatottak vagyunk, hisz ritkán játszik Orosházán olyan színes egyéniség, mint Szebényi Dániel, aki egyrészt A Dal című tévéműsorban is döntős volt, és mellette a godfater. zenekar billentyűseként is komoly szakmai elismertségre tett már szert. A mai estén olyan zenei élmény vár ránk, amit ritkán lehet hallani a környéken. A színvonalas rendezvények megérdemlik, hogy sokan látogassák őket. Dani és Mike két rettentően tehetséges fiatal zenész, reméljünk, hogy a közönség soraiban is találunk majd fiatalokat.

– A Rock Klub 30 év alatt mindenkit ingyenesen vár a programjaira. Érdemes ellátogatni az élőzenés estjeinkre.

Szebényi Dániel Artisjus-, Petőfi- és Öröm a zene díjas billentyűst színpadra lépése előtt kérdeztük. Először is arra voltunk kíváncsiak, ő és Mike hogy érzi magát a helyi Rock Klubban?

– Szeretjük az olyan helyeket, ahol családias és odaadó a környezet – fogalmazott. – Orosházán is az érződik, hogy a vezetők és a tagok teljes odaadással viszik a klubot. Ez jó. Nagyon fontos az a fajta rajongás a zene iránt, amit mi magunk is táplálunk. Igazán hálás megérkezni egy olyan közegbe, ahol hasonszőrű emberekkel találkozunk.

A fiatal billentyűs blueskörökben már jó ideje ismert és elismert zenész, sokan viszont idén tavasszal, A Dal 2023 című műsorban találkoztak vele először. A Vigasztaló című dal az első négyben végzett, a zsűri a döntőben a legjobbak közé pontozta a szerzeményt.

– Felfoghatatlan volt a műsor hevében, mi történik körülöttem. Utána jött rá az ember, tulajdonképpen meddig is jutott el – mesélte. – Zseniális érzés visszatekinteni, hisz annyi pozitív élményt adott A Dal a másfél hónap alatt. A legnagyobb győzelem az volt, hogy ennyi embernek meg tudtuk mutatni magunkat, és hogy ennyiféle módon megmutathattuk a dalunkat is. Prezentálni tudtuk az alkotóközösségünk egy részét, akikkel járjuk az országot. Számomra ezért is volt olyan hálás dolog bejutni az első négybe. Ez az eredmény inspirál és erősít minket abban a szándékunkban, hogy folytassuk, amit eddig is csináltunk.

Szebényi Dániel azt mondja, az élete a műsor után sem változott meg különösebben. Eddig is nagyon szeretett zenélni, és ezután is nagyon fogja élvezni azt, amit csinál.

– A koncertnaptárunk szerencsére nagyon jól alakult erre az évre. Van egy szuper bandánk Tátrai Tiborral, Borlai Gergővel és Kéri Samuval, ez a godfater., akikkel rengeteget koncertezünk az egész országban. Misivel ketten – néha négy fővel – pedig Blues MD néven is futjuk a köreinket, és nagyon örülünk minden fellépési lehetőségnek.

A zenekar a kedvenc blues dalaival és saját szerzeményeivel örvendeztette meg a közönséget. Ahogyan Dániel fogalmazott, a Blues MD az összes zenei formációjuknak egy olyan metszete, amely nagyon intim formában tárja a hallgatóság elé azokat a dalokat, amelyeket egyébként is játszanak. Hozzájuk is nagyon közel áll ez a duó, és úgy érzik, a közönséget is „beljebb tudják húzni” vele. A Blues MD-vel sokkal közvetlenebb kapcsolatot tudnak kialakítani maguk és a hallgatóság között, így a koncertek mindkét fél számára személyesebb élményt nyújtanak.

A július 14-ei koncertre a kistérségből is érkeztek érdeklődők, a klub olyan vendégeket is köszönthetett, akik korábban még sosem lépték át a „küszöböt.” Így is igen családias légkörben telt az este, de aki eljött, biztosan nem bánta meg. A klub vezetői folyamatosan szervezik további programjaikat, szeptember végéig minden szombaton lesz élőzenei koncert a Pacsirta utcán. Arról, miért éri meg ide járni, Tábit Zoltánné Enikő mesélt nekünk.

– 2016 óta vagyok klubtag, egy nagyobb koncert után csatlakoztam a csapathoz. Óriási szeretettel fogadtak, mint minden más újoncot, mert a Rock klubosok tényleg mindenkit befogadnak. Már az első találkozáskor barátságok szövődtek, itt nem számít a külső vagy a kor, és az sem, ha valaki kicsit más, mint az átlag. A jó zene tart össze minket, az a legfontosabb. Én vagyok a csapatban a sütős néni, gyakran hozok egy kis sósat, édeset, hogy még otthonosabbá tegyük a hangulatot. Az alelnökünkkel, Gézával az élen azon vagyunk, hogy minél több zenekedvelő fiatalt vonzzunk be a klubba, jelenleg ugyanis leginkább a hatvanas, hetvenes korosztály jár ide. Szerintem csak egyszer kell eljönni és kipróbálni, aztán akinek itt a helye, az úgyis érezni fogja – zárta Enikő.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.