- hirdetés -

Történelmi győzelmet aratott 2013 májusában az Orosháza labdarúgó csapata.

A 2012/2013. évi NB II-es szezonban május 18-án fogadta az Orosháza FC a nagymúltú angyalföldi alakulatot. A mérkőzés felvezetőjeként a vasasfc.hu hírportálon ezt olvashattuk:  „Fogadkoznak a fiúk, bíznak még abban, hogy van esélyük a feljutásra, amennyire csak tudnak, próbálnak koncentrálni a soron következő feladatra, az Orosháza együttesének legyőzésére. Ha figyelembe vesszük, hogy ellenfelünk elmúlt mérkőzéseit sorozatban elvesztette, akkor kifejezetten bízhatunk abban, hogy begyűjtjük a 3 pontot, s talán arra is jó lehet ez az összecsapás, hogy a gólarányunkat egy kicsit szebbé tegyük” – írta a vasasfc.hu hírportál. A gólarányjavítás bejött, de nem hiszem, hogy Angyalföldön erről álmodoztak.

A találkozó jegyzőkönyve:

Orosháza FC – Vasas  SC     4 – 1       (2  – 0)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 600 néző. V.: Berger J. (Hofbauer, Szeles Krisztina).

Orosháza: Molnár T. – Szűcs D., Kerekes I., Makra, Szabó N. – Kerepeczki, Ondrejó, Végh (Szabó T., a 65.), Mohamed (Bernát, a 81.) – Ács, Tóth D. (Lupsa, a 83.). Vezetőedző: Major László.

Vasas: Halasi – Görgényi, Túri, Kárpáti (Lucas, a 36.), Kovács D. (Ádám, a 73.) – Recklet, Thiago, Berecz (Popovics, az 56.), Cseke Szilágyi, Wilson. Vezetőedző: Dirk Berger.

Az Orosháza FC egykori csapata (fotó: BT)

A gólok története:

A 14. percben Kerepeczki labdájával Tóth D. lépett ki a védők gyűrűjéből és a kapus hasa alatt lőtt a hálóba, 1-0. A 40. percben Tóth D. labdát szerzett és 16 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 2-0. A 75. percben Kerepeczki jobb oldali beadást Tóth D. 15 méterről lőtte a jobb sarokba, 3-0. Mesterhármas! A 88. percben Kerepeczki beadása után Bernát csukafejese jutott a bal alsó sarokba, 4–0. A 90. percben Cseke 13 méterről lőtte ki a hosszú sarkot, 4–1.

A találkozó videós összefoglalója a Vasas Média csatornáján:

Edzői nyilatkozatok:

Major László: – Korrekt játékvezetés mellett tisztességes és nagyszerű játékkal vertünk meg egy nagymúltú csapatot.

Berger Dirk: – Fejben nem voltak itt a játékosaink, mindenkinek maximumot kell nyújtania.

A mesterhármast szerző Tóth Dani röviden válaszolt megkeresésünkre:

– Nagyon jó emlékeim vannak a mérkőzésről.  Visszaemlékezve a meccs előtti időkre, nem voltunk épp jó formában és nagyon kellett a csapatnak a győzelem, hisz célunk volt az NB II-ben maradás. A mérkőzésen igen fiatalon kezdőként léphettem pályára, amit sikerült is meghálálni akkori edzőmnek, Major Lászlónak.

A2012/2013. évi bajnokság végén a Vasas a második helyen végzett az NB I-be feljutó Mezőkövesd mögött. Az Orosháza FC a 10. helyet szerezte meg az NB II Keleti csoportjában.

Kielemelt archív fotó: Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.