- hirdetés -

Idén alapították az Orosházi Polgármesteri Hivatal Kiváló Köztisztviselője elismerést, amit elsőként a Köztisztviselők Napján adtak át. Elsőként dr. Ligeti Lea kapta meg a díjat, aki 2015 augusztusa óta dolgozik a Polgármesteri Hivatal munkatársaként.

A díjat dr. Burai Mihály, Orosháza jegyzője alapította, az adományozás feltételei a következők voltak:
– jelentős eredménnyel járó hatékony munkavégzés
– példamutató és konstruktív magatartás
– a szervezeti egység eredményes megítélésével összefüggő, kiemelkedő munkateljesítmény
– egy-egy kiemelkedő színvonalon elvégzett munka
– az új munkatársak beilleszkedését segítő mérhető és eredményes tevékenység

Elsőként dr. Ligeti Lea köztisztviselő, jogi csoportvezető részesült az elismerésben, aki a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakán, majd a Gazdaságtudományi Kar közgazdász szakán 2008-ban szerzett végzettséget. 2008-ban tette le a jogi szakvizsgát, 2003 és 2013 között a Pintér és Társa Ügyvédi Iroda tagjaként dolgozott ügyvédjelöltként, majd ügyvédként.

2015 óta dolgozik a hivatal munkatársaként (Fotó: Horváth Bence)

2013-ban Orosházát választotta Szeged helyett munkahelyéül és ekkor kezdte meg jogi referensként munkavégzését a KLIK Orosházi Tankerületénél. Jogi referensként való ténykedése során több alkalommal került kapcsolatba a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat dolgozóival, kiváló munkavégzése a tankerületnél a hivatali oldalról is nyomon követhető volt.

Dávid Zoltán polgármester is felfigyelt az akkor kétdiplomás, szakvizsgázott jogász kiváló kommunikatív készségére, rátermettségére, szakmai hozzáállására, ekkor ajánlotta fel neki azt az önkormányzati tanácsadói állást, melyet 2015. augusztus 10-től kezdve tölt be. Ezt követően nagy utat tett meg a Polgármesteri Hivatalban, 2019 februárjától a igazgatási csoportvezetőként tevékenykedett, irányítva a birtokvédelmi ügyeket, majd 2022 márciusától ellátta az Általános igazgatási osztályvezető-helyettesei feladatokat is.

A Köztisztviselők Napján vehetett át elismerést (Fotó: Horváth Bence)

Munkavégzése mellett a DAREH Hulladékgazdálkodási Társulás oszlopos tagjává vált, ahol kimagasló jogi tudással viszi a társulás jogi ügyeit mind a mai napig. 2022 októberétől lett jogi csoportvezető és nézett szembe egy újabb kihívással.
– A hivatal és az önkormányzat valamennyi területére rálátással bír, annak kontrollját végzi vezetői nagy megelégedésére. Árverést vezet, adásvételi szerződéseket készít, szabályzatokat kontrollál, előterjesztéseket korrigál és vezeti a jogászokból álló hivatali csoportot. Jogi ellenjegyzése a precízen, szakmailag megalapozottan elkészített vagy kontrollált munka biztosítékát jelenti – hangzott el méltatása során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.