- hirdetés -

Idén harmincadik alkalommal szervezték meg a Naditábort, hosszú évek óta ráadásul Gyopárosfürdő ad otthont az eseménynek. Nyolc országból, több százan érkeztek Orosházára, többek között idén újra vendégül látták Pema Lámát és kíséretét.

Jó rezgése van Gyopárosfürdőnek – ezt válaszolta Petrezselyem József, a tábor főszervezője arra a kérdésre, hogy miért térnek vissza évről évre. Idén is egy héten át várják azokat, akik a nyári pihenés mellett spirituális feltöltődésre is vágynak.

– Jelenleg 542-en vannak a táborban, de az egész héten körülbelül 800 ember részvételére számítunk. Nyolc országból érkeztek táborozók, Magyarország mellett például az Egyesült Államokból, Németországból, Ausztriából, de várunk dél-afrikai vendégeket is – sorolta Petrezselyem József.

Fotó: Somogyi Martin

Benkő Ferenc, a fürdőért felelős Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 2017 óta töretlen a jó kapcsolat a Tradícionális Pránanadi Központi Alapítvánnyal, azóta Gyopárosfürdő ad otthont a Naditábornak.

– Így van ez most is. A világ, illetve az ország különböző pontjáról érkező vendégek megtapasztalhatják, mindazon szolgáltatást, illetve nyugodt környezetet, amit Gyopárosfürdőn kínálunk. Nagyon bízom abban, hogy a körülményeket megismerve a táborozók később visszatérnek hozzánk turistaként is – fogalmazott Benkő Ferenc.

Petrezselyem József elmondta, hogy a Naditábor vendégei szeretik az érdekes és hasznos előadásokat, a mandalaszórást, az orvosok hasznos tanácsait, a kezeléseket és minden olyan eseményt, amely az önismeretet és a spirituális fejlődést szolgálja.

– Idén is rengeteg programmal, meditációval, úgynevezett reinkarnációs utazással és számos előadással készültünk. Örömünkre szolgál, hogy táborunkban idén újra vendégül láthatjuk Pema Lámát és kíséretét. Butánból érkezik egy orvos is, aki tibeti gyógyászati módszereket mutat be – sorolta a főszervező.

Fotó: Somogyi Martin

Szerda délelőtt Dávid Zoltán polgármester is meglátogatta a táborozókat, köszöntötte a főszervező mellett Pema Lámát is. Kiderült, hogy az idei a harmincadik tábor, és az ilyenkor szokott módon elkészített mandala is ehhez kapcsolódóan készül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.