- hirdetés -

Az orosházi focista kapusként és mezőnyjátékosként is díjat nyert. Őt választottuk a hét sportolójának.

A kétgyermekes családanya júniusban kezdte újra a labdarúgást. Az OMTK-ULE futsal tornáján június 10-én a legjobb kapus díját kapta, július 1-jén a pusztaföldvári Szivák emléktornán a legjobb mezőnyjátékosnak bizonyult. Ennek apropójául kérdeztük az ULE játékosát.

Mikor kezdődött a labdarúgás iránti vonzalom?

– Nyolc éves lehettem, amikor keresztapám, Kruzslicz Gyula, a Rákóczi Vasas egykori labdarúgója kivitt az egyik hazai mérkőzésére. Ezután minden meccsén kint voltam. Magam is elkezdtem focizni. Ő biztatott és a legjobb tudása szerint tanított. Sajnos ma már nincs köztünk, súlyos betegsége után fiatalon ment el. Amikor pályára lépek, sokat gondolok Rá!

Palócz Mónika szülés után tért vissza a pályára (fotó: család)

Több csapatban is játszottál.

– Az általános suliban az Eötvös iskola csapatában vettem részt a diákolimpia mérkőzésein. Később Gyulán, majd Pusztaföldváron, a Szentetornyai Amazonokban, majd ismét Gyulán futballoztam. 2022-ben igazoltam át az OMTK-ULE csapatába, de nem tudtam pályára lépni, mivel második kisfiammal voltam várandós. 2023 júniusában az ULE csapatkapitánya, Szabó Tünde invitált, hogy vegyek részt az orosházi rendezésű futsal tornán. Így lettem újra aktív játékos!

Álomszerű volt a visszatérés. Kapusként és mezőnyjátékosként is a torna legjobb játékosa lettél.

– Nagyon jó érzés volt szülés után, kevés edzési háttérrel ezeket a díjakat elnyernem. Persze ezt a csapattársaknak is köszönhetem, akik befogadtak és teljes mértékben megértették, hogy kevesebb edzéssel nem biztos, hogy megfelelő teljesítményt tudok nyújtani. Szerencsére sikerült!

Az OMTK-ULE színeiben további szép sikereket érne el (fotó: egyesület)

Melyik az igazi posztod?

– Igazi posztnak talán a középpályát mondanám, de kimondottan fix posztom nincs, ott játszom, ahol éppen szükség van rám.

Kétgyermekes anyaként meddig lehet focizni?

– A család teljes mértékben támogat abban, hogy azt csináljam, amit szeretek. Hogy meddig lehet anyaként focizni? Ez szerintem rajtam múlik, ameddig az erőm engedi. A nagyobbik fiam is focizik, rajta nem múlik, ha meccsre kell menni. Szeretnek ott lenni a tornákon, mérkőzéseken és én is szeretem, ha ott vannak. Célom, hogy az ULE színeiben minél szebb sikereket érjünk el és ebben támogatni tudjam a csapatot!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.