- hirdetés -

Gyulán rendezték meg nemrég a magyar kultúra egyik legszínvonalasabb programját, a Körös-völgyi sokadalmat. Június utolsó és július első napján orosházi fiatalok léptek fel a rendezvényen, hiszen a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola negyedik osztályos néptáncosai is bemutatkozhattak a közönségnek.

– A részleteket az intézmény pedagógusa és néptánc oktatója, Móricz Bence ismertette.
Minden évben megrendezik Gyulán a Körös-völgyi Sokadalmat, amit a magyar kultúra egyik legszebb fesztiváljának tartanak. Mi a pénteki és a szombati napok programjában vettünk részt az iskola negyedik osztályos diákjaival. Velük már a tavalyi és a tavalyelőtti években is együtt dolgozhattam órarendi keretek között, jelenleg 24-es csoporttal – árulta el.

A gyulai eseményen sárközi ugróst mutattak be, amivel az egész 2022/2023-as tanév során foglalkoztak. A nemrég megrendezett, Petőfi Művelődési Központ által szervezett Tánckoktél évzáró rendezvényen is ennek a tánctípusnak a sajátosságait vitték színpadra, ott a 3. évfolyamos néptáncot tanuló diákokkal közösen.

Ezúttal viszont csak a negyedikesek jöttek velem, akiket egyébként egy nagyon lelkes, szorgalmas, összetartó csoportként jellemeznék, többen közülük most is itt vannak velem a mostani hétre szervezett néptánctáborban. Szeretném az eddigi munkát folytatni velük a felsős éveik során is, jelenleg az iskola pedagógiai programjában az 5-6. évfolyamig van néptáncoktatás, de reményeim szerint a későbbiekben a 8. évfolyamig is meg lehet majd tartani a foglalkozásokat – tette hozzá Móricz Bence.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.