- hirdetés -

Láncátadó klubülést rendezett még június 30-án a Rotary Club Orosháza, melyen az Interact Club Orosháza képviselői is részt vettek. A 2022/2023-as év leköszönő elnöke, Kormányos Károly kiváló munkája elismeréseként Paul Harris Díjban részesült. A következő év elnökének Polyák Jánost választották, aki harmadik alkalommal látja el a feladatot.

Mint mondták, a Rotary szokásainak megfelelően a kerék továbbfordul, évente elnök- és vezetőségváltás történik, de ez nem jelenti azt, hogy a következő hónapokban teljesen új arcukat mutatnák majd. Ugyanúgy megőriznék eddigi értékeiket, szellemiségüket, folytatják hagyományos programjaikat. A 2023/2024-es év elnökének Polyák Jánost választotta meg a klub, aki harmadik alkalommal töltheti be ezt a pozíciót.

– Egy nagyon komoly munka, ami felelősséggel jár, hiszen húsznál is több embert kell koordinálni, a társklubokkal tartani a kapcsolatot, a projektjeinket véghez vinni. De nagy öröm és elismerés is elnöknek lenni, köszönettel tartozom a klubnak, hogy harmadjára is jelöltek. A jól bevált programjainkat meg fogjuk ismételni, emblematikus rendezvényünk novemberben a Pálinkamustra, mindig támogatjuk a Mikulásfutást, az adventi hétvégéken forralt bort osztunk – árulta el Polyák János.

Hozzátette, legnagyobb adománygyűjtő rendezvényüket, a Rotary Bált 2024. február 3-án fogják megrendezni. Két ágyúgolyó futamot (autós csapatverseny játékos vetélkedő formájában) már megtartottak, ezt pedig a jövőben is szeretnék folytatni, csakúgy mint a Kovács Sándorról elnevezett horgász emlékversenyt. Emellett minden évben igyekeznek olyan előadókat és témákat keresni, amit be tudnak mutatni a városnak.

Fontos mérföldkő volt az Interact Club megalakulása a Székcs József Evangélikus Iskolában, melynek a gondozása kiemelt feladatnak számít a klub életében.
– Alapvetően a Rotary a rászorulók és a tehetséges fiatalok irányába fejti ki tevékenységét, lehetőleg lokálisan, ennek jegyében pedig tehetségdíjakkal támogatjuk az eredményes középiskolás tanulókat és az Interacttal közösen azokat a gyerekeket, akik szintén tehetségesek és akarnak tenni a közösségükért. A rászorulók támogatására pedig évről évre igyekszünk szintén kiemelt figyelmet fordítani, az idén közel 100 gyereket juttattunk el osztálykirándulásra – tette hozzá az elnök.

Polyák János ismertette elképzeléseit Dávid Zoltán polgármesternek (Fotó: Horváth Bence)

A leköszönő Kormányos Károly a klub által adható legmagasabb elismerésben, a Paul Harris Díjban részesült az elmúlt egy év munkájáért, elért eredményeiért. Elnöksége alatt ugyanis 5 új taggal is bővült a klub, valamint sikerrel végigvitte az Interact Club megalapítását. Utóbbi tevékenységéért a díj mellett kormányzói elismerésben is részesült. Az Interact Clubhoz első körben 16 fiatal csatlakozott május 20-án. Elnökük, Török Virág elmondta, hogy első közös projektjüket már sikeresen véghez is vitték az elmúlt hetek során.

– Ez egy limonádé árusítás volt az iskolánkkal közösen, a családi napon kivitelezve. Nagyon szép összeg folyt be belőle és a továbbiakban is szeretnénk továbbvinni a Rotary szellemiségét. Vannak projektötleteink, ezek közé tartozhat például egy városi szintű bál vagy akár egy kertmozi megszervezése. Az igazi munka szeptembertől fog elkezdődni, most a nyári időszakban a pihenés mellett a tervezésé, az ötletgyűjtésé lesz a főszerep – árulta el.

Kiemelt képen: Török Virág, az Interact Club elnöke és Polyák János, a Rotary Club Orosháza 2023/2024-es évének elnöke (Fotó: Bojtor Zalán)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.