- hirdetés -

Több mint ötszáz új játékot ajánlott fel az orosházi óvodáknak özvegy Csicsova Istvánné, miután fia halála után ő örökölte meg azokat. Az idős nő nem tudta, mit kezdjen a több doboznyi babával és autóval, majd ismerősével úgy döntöttek, hogy a város óvodáinak és bölcsődéinek adományozzák őket.

Miután fia elhunyt, özvegy Csicsova Istvánné örökölte azokat a játékokat, melyeket gyermeke addig a városban árusított. Tóth Jánosné, az idős nő ismerőse elmondta, az adományozó ugyan nem szeretett volna kamerák elé állni, de úgy gondolta, a gyerekek sok örömöt látnak majd ezekben a játékokban.

– Az özvegy nevében érkeztünk a játékokkal több orosházi óvodához is, ezzel a felajánlással szerette volna, hogy emlékezzenek majd rá és elhunyt fiára az emberek és a gyerekek. Több helyre vittünk a városban a játékokból, a Könd utcai óvodába és bölcsődébe, a Móricz Zsigmond utcai és az Előd utcai óvodákba, végül pedig Szentetornyára. Több mint ötszáz játék talált így gazdára – hangsúlyozta Tóth Jánosné.

A szentetornyai adomány átadásakor a körzet képviselője, Antal László is köszönetét fejezte ki. Elmondása szerint teljesen véletlen találkozott Tóth Jánosnével, aki megemlítette neki, hogy ismerőse játékokat adományoz.

– Mivel az idős nő nem szerette volna megtartani a fia által árusított játékokat, így ismerősével együtt elkezdtek helyet keresni a több doboznyi játéknak. Végül úgy döntöttek, hogy az óvodák nagyon szívesen fogadnák, nekem pedig nyilvánvalóan eszembe jutottak a szentetornyai gyerekek. Természetesen az óvoda vezetőt is felhívtam, hiszen tudom, hogy nincs olyan sok játék, nem olyan ellátottak, így biztos jól jön majd a sok új baba és autó – mondta Antal László.

A képviselő hozzátette, a gyerekek nagyon örülnek majd az új játékoknak, amikor ősszel ismét feljönnek az óvodába. A szentetornyai intézmény mellett pedig a három másik óvoda is logikai játékokkal, babákkal, plüssjátékokkal lett gazdagabb.

Fotók: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.