- hirdetés -

A Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiumához nyújtott be pályázatot a Nagy Gyula Területi Múzeum. Az eddigi és egy új állandó kiállítás megújítása és létrehozása mellett az épület is megújul. A nyitás azonban a nem várt problémák miatt a jövő évre tolódik.

A magyar kultúra, a magyar örökség és értékek jelentős gazdagságát fogja bemutatni a Nagy Gyula Területi Múzeum új, állandó kiállítása. A pályázat és a felújítás a tervek szerint június 30-ig tartott volna, azonban az épület renoválása közben számos, előre nem látható problémával szembesültek. A megvalósítási idő így 2024-re módosult. Józóné Katalin a múzeum igazgatója elmondta, már nagyon várják, hogy az intézmény ismét látogatható legyen, és bármennyire is nehéz a halasztás örülnek, hogy az új kiállítás egy megújult múzeumi környezetben tekinthetik meg a látogatók.

A múzeum új honlapján a www.ngytm.hu oldalon az eddig elvégzett munkákról is hamarosan beszámolnak, valamint egyes kiállítási tárgyak 3D modelljeit is megtekinthetik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.