- hirdetés -

Nem mindennapi látványosságban lehet része azoknak, akik kilátogatnak július 8-án Orosházán a Főtérre. A Triál Magyar Kupa orosházi fordulóját rendezik, melyet a Magyar Kerékpáros Szövetség immár harmadik évben vett bele a hivatalos versenyprogramba.

Már kedden megkezdődik a pályaépítés a Főtér Amadeus előtti részén. Ekkor érkeznek a raklapok, később a rönkök, kábeldobok, gumiabroncsok és a többi elem, melyekből a nemzetközi nehézségi szintű akadálypályát építik a szombati versenyre. Pocsai Richárd versenyigazgatótól megtudtuk, szinte a teljes magyar triálos mezőny Orosházára látogat, így garantáltak a rendkívül látványos és izgalmas versenyek, de új attrakcióval is készülnek.

– Best of Orosháza címmel rendezünk egy mindenki számára nyitott ügyességi versenyt, melyen városunk lakói is – kortól és nemtől függetlenül – kipróbálhatják magukat. A pálya főként szlalom és egyensúlyi elemeket tartalmaz és max. egy raklap magasságig kell felmenniük a versenyzőknek, hogy azok is próbára tehessék magukat, akiknek nincs triál kerékpárjuk. Jó lenne, ha minél többen ott lennének a rajtnál (azok közül is, akik a hétköznapokon a járdán és egyéb köztereken mutatják ügyességüket a járókelők közt – a szerk.), hogy kiderülhessen, ki Orosházán a legjobb amatőr kerós. A Best of Orosháza verseny mellett lesz az UCI (nemzetközi Kerékpárod Szövetség) által meghatározott öt kategória és ezen kívül még néhány, ún. pluszos kategória azok számára, akik nem férnek bele valamelyik kijelölt csoportba – kezdi meg a verseny bemutatását az egykori kiváló orosházi triál versenyző, Pocsai Ricsi.

Idén is a fiatalabbak kezdenek és az elit kategória fejezi be a versenynapot (Fotó: OrosCafé)

Mint megtudtuk, a verseny lebonyolítása az eddigiekhez hasonlóan alakul. Az amatőrök és a legfiatalabb versenyzők kezdik a napot, majd sorra jönnek a nagyobbak, egészen a délutáni elit kategóriáig, ahol előreláthatólag a tavalyinál többen méretik meg magukat. A nap fénypontjának ígérkezik a kb. négykor startoló elit kategória, későbbi négyes döntője, ahol a négy legjobb eredményt elérő „elit” újra összecsap (a nézők legnagyobb örömére). Hallottunk különleges indulókról is…

– Én már három éve nem versenyzem aktívan. Az Extrém Bike Show-s fellépések mellett sem időm sem energiám nincs felkészülni a versenyekre, de az orosházi verseny annyira felcsigázott, hogy úgy döntöttünk – szervező társammal, Csanda Doriánnal együtt – hogy elindulunk ezen a versenyen. Így az orosházi közönség több hazai versenyzőnek is szurkolhat ezen a napon. A legfőbb izgalom persze nem a mi fellépésünk, hanem, hogy a kétszeres orosházi győztes hazai versenyző, Kovács Peti számára sikerül-e hazai pályán a triplázás. Jó lenne, ha sokan kijönnének és együtt szurkolhatnánk ki Petinek az elit kategóriában ezt a sikert – teszi hozzá a versenyigazgató.

Reméljük Kovács Péternek sikerül a triplázás hazai pályán (Fotó: OrosCafé)

Mint megtudtuk nehéz pálya készül erre a napra. Most is lesznek raklap tornyok, két méternél is nagyobb kábeldobok, rönkök vízszintesen, ferdén és végükre állítva. Lesz jó néhány akadály, amelyre feljutni is szinte művészet és olyanok is, ahonnan egy kerékről kell majd a versenyzőknek átugratni egy másikra. Mindez jó zene, remek hangulat mellett, két helyszíni kommentátorral megtámogatva. A remek hangulat és a látványosság garantált és ha valaki itt szeretné tölteni a napot, étel, ital beszerzésére is lesz lehetősége.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.