- hirdetés -

Megfiatalított csapattal sem okozott gondot a továbbjutás. Az orosházi női kézilabdázók érvényesítették a papírformát az NB II-es Füzesabony otthonában, így a Magyar Kupa harmadik körében folytatják a küzdelmeket.

Csupán 12 játékost nevezett Morva Zoltán, sokaknak pihenőt adott az október 12-ei kupameccsre. Főként azoknak adott lehetőséget az edző, akik kevesebbet játszottak eddig, valamint saját nevelésű fiatalok is elutaztak Füzesabonyba.

Az orosháziak nem kezdtek jól, 4-1-re lépett meg a vendéglátó, ám innen fordítottak Petri Ildikó révén. Az első félidőben még tartotta a lépést a Füzesabony, de többnyire futottak az eredmény után. A szünetben is csak egyetlen gól volt a két együttes között.

A folytatásban hamar eldőlt a továbbjutás sorsa. Az orosháziak harcosan, nagy kedvvel kézilabdáztak. Folyamatosan nőtt a két együttes közötti különbség. A jó védelemnek és Reszegi Eszter védéseinek köszönhetően számos lerohanás gólt is szereztek. A fiatalok is jól szálltak be, ketten ráadásul debütáltak a nagyok között. Péter Petra öt találattal, Leczkési Molli pedig két góllal mutatkozott be. Végül minden mezőnyjátékos betalált a füzesabonyi kapuba. A találkozó 34-22-es Orosháza-sikerrel zárult.

Morva Zoltán: Az volt a cél, hogy a fiatalok, illetve azok a játékosok, akiknek eddig nem olyan a formája, mint szeretnénk, játékba lendüljenek. Ezt sikerült elérni, összességében elégedett vagyok a látottakkal. Gratulálok a lányoknak. Várjuk a sorsolást.

STAVMAT Füzesabonyi SC – Zengő Alföld Orosházi KA 22-34 (11-12)
Női kézilabda-mérkőzés, Magyar Kupa 2. forduló, Füzesabony, 100 néző.
Vezette: Bab Ágota Gyopár, Bodó Zsuzsanna.
Orosháza:

Reszegi – Jáhn 2, Baráth 2, Petri 7, Ács 4, Gara 3, Horváth 2. Cserék: Leczkési 2, Péter 5, Kostyó 2, Prozlik 2, Bedron 3. Edző: Morva Zoltán.
A Füzesabony legjobb góllövője: Kriston 8.
Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 2/2.

Kiemelt fotó: Antal János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.