- hirdetés -

Már nem az első bemutatót tartotta meg Szentetornyán a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Goshinkai Karate Szakosztálya.

Ezúttal a közösségi ház udvarán mutatták be tudásukat a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) keretében. Antal László hagyományőrző alezredes, az orosházi MATASZ szervezet elnöke hívta meg a csapatot, melyet Shihan Gregor László (VIII.dan), a békéscsabai MATASZ elnöke vezetett. Maga a Szent László Tábor, mely elnevezésében is kötődik a település védőszentjéhez és a tábor melletti templomhoz, egész napos elfoglaltságot biztosít a nyári szünidőt élvező fiataloknak.

Célja a hazafias értékek közvetítése, átadása, valamint a honvédelem fontossága, szükségessége, megismertetése. A tábor programjainak lebonyolítója, Petrusné Katona Beáta és a honvédelmi programok vezetője, Antal László ezért is gondolta, hogy egy önvédelemre épülő bemutató hasznos lehet.

A foglalkozások keményítő gyakorlatokból, karate alapgyakorlatokból (kihon), egyéni és csoportos formagyakorlatokból (kata), puszta kezes önvédelemből, több ember elleni küzdelemből, bot használatból, bot támadás védéséből, késhasználat és késtámadások védéséből, nunchaku és sai bemutatóból, goshin jitsu küzdelemből, kick-box küzdelemből, valamint pisztoly elvételéből is álltak.

– Mindez nemcsak az önvédelem és a közelharc ügyét, hanem a harcművészet, a BUDO népszerűsítését is szolgálta. A végén a nézők örömmel vettek részt az ütőpajzsok püfölésében, rúgásában. A bemutató utáni megvendégelés csak fokozta a jó hangulatot. A csoport a jövőben is szívesen jön el Szentetornyára – írták a rendezvény beszámolójában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.