- hirdetés -

Számos versenyen vannak túl a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület ifjú versenyzői. Folytatódott a három olimpiai bajnokról elnevezett Reménység Kard Körverseny sorozat, de diákolimpián és magyar bajnokságon is pástra léptek. Az egyesület a nyári időszakban saját versenyzőinek edzőtábora mellett egy nyári sporttábort is tart majd 8-12 éves gyerekeknek.

A vívók esetében keresztféléves a sportág versenyeinek lebonyolítása, így a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület számára az idei év első fele a 2022/2023-as szezon folytatásaként működött. Így nem is pihenhettek sokáig, hiszen a három olimpiai bajnokról elnevezett Gerevich – Kovács – Kárpáti Reménység Kard Körverseny fordulói folytatódtak. Érdemes kiemelni a májusban rendezett országos diákolimpiai döntőt, ahol az egyesület összes diákja helyt állt és igyekezett kihozni magából a maximumot.

Idén 23-an versenyeztek és további 9 sulivívó sportoló vett részt a Sulivívó Találkozó tudáspróbáján is. Itt azonban még nem volt vége a versenyek sorozatának, hiszen nem sokkal később a gyermek korosztályba tartozók vettek részt a kard fegyvernem egyéni magyar bajnokságán. Az egyesületi eredménytáblázatot viszont a teljes évek szerint nézi a sportág szövetsége, így az nem ebben az időszakban, hanem várhatóan január elején fog megjelenni.

Körverseny, diákolimpia és magyar bajnokság várt rájuk tavasszal (Fotó: Horváth Bence)

– A mostani időszakra egy nyári sporttábort szervezünk július 24. és 28. között, melyre 8 és 12 éves kor között lehet jelentkezni. Természetesen a vívás is benne lesz a kínálatban, de itt elsősorban magára a sportra építünk, tehát különböző labdajátékok, aerobik, szabadtéri programok, katonai gyakorlatok, társasjátékok és airsoft is vár az érdeklődőkre. Ez a négynapos foglalkozás a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával valósul meg – árulta el az egyesület vezetőedzője, Nagy Nándor.

Kiemelte, hogy a CSIKO BOAT SE csapatával és az airsoft egyesülettel közösen együttműködve valósítják meg a programelemek egy részét, akik szintén tagjai a Honvédelmi Sportszövetségnek.
– A legfőbb cél, hogy szélesebb körben ismertessük meg a sportot a gyerekekkel. Ide bárki jelentkezhet, sőt elsősorban olyan gyerekeket várunk, akik nem egyesületi tagok – tette hozzá.

Tavaly többek közt az olimpiai bronzérmes, világbajnok Rédli András volt az edzőtábor vendége (Fotó: Horváth Bence)

Ezt követően egy vívó edzőtábort is rendeznek majd, a 2×4 napos foglalkozásokat várhatóan augusztus utolsó két hetében tartják meg. Céljaik között szerepel, hogy ősszel ismét indítsanak egy kezdő csoportot, a két tábort követően ezért szeptember első felében egy nyílt nappal is készülnek majd. Így akiket érdekel, a programok során betekintést nyerhetnek az egyesületben folyó munkába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.