- hirdetés -

A kedd reggeli órákban zárták le a tanévet a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium udvarán. Az esemény során számos diák részesült elismerésben tanulmányi eredményei vagy az iskola közösségi életében való aktív részvétele miatt.

Hagyományosan június végén szokta megrendezni tanévzáró ünnepségét a Kossuth iskola, ez pedig idén sem volt másként, a helyszín ezúttal is az intézmény udvara volt. Az eseménnyel párhuzamosan érettségi- és szakmai vizsgák is zajlottak kedden. Pörneki Attila ünnepi beszédében elmondta, kevés olyan nap van az iskola életében, melyet azonos lelkesedéssel várnak tanárok és diákok, de a tanévzáró ünnepség ezek közé tartozik.

– Elmondhatjuk, hogy a kemény munka mellett rengeteg új élménnyel is gazdagodhattunk. Amikor lezárunk egy időszakot, egy tanulmányi évet, valamennyien számvetést végzünk és sorra vesszük az elért eredményeket. Én azt gondolom, a különböző tanulmányi megmérettetések, dolgozatok és feleletek nemcsak arra szolgáltak, hogy fontos információkat szerezzetek meg, hanem arra is, hogy megtapasztaljátok, milyen kitartani, megdolgozni a vágyott osztályzatért – hangsúlyozta az igazgató.

Örömmel emelte ki, hogy számos tanuló kimagasló sikereket ért el és nagyon szép bizonyítványt vihet haza. Hozzátette azt is, hogy akik nem teljesítettek olyan eredményesen, emlékezzenek arra, hogy jövőre tiszta lappal indulhatnak. Hasznos, fontos és keresett szakmákat tanulhatnak az ide járók a Kossuth iskolában. Megköszönte emellett az intézmény pedagógusainak, oktatóinak egész évi áldozatos munkáját, mellyel eredményessé tették az elmúlt tanévet.

– Köszönöm, hogy figyelmetekkel és óvó terelgetéssel támogattátok a rátok bízott fiatalokat! Kedves fiatalok, most pedig hozzátok fordulok. A nyár a pihenés, feltöltődés időszaka. Gyűjtsetek élményeket, emlékeket, hogy amikor szeptemberben újra találkozunk, izgalmas beszámolókat hallhassunk. Az ismeretszerzést se felejtsétek el, éljétek meg a szünet minden percét, vigyázzatok magatokra – zárta le a 2022/2023-as tanévet Pörneki Attila.

Az évzáró során büszkén emelték ki, hogy több tanulót is meg tudnak jutalmazni, amiért kimagasló tanulmányi eredménnyel, példás magatartással és kitartó szorgalommal zárták a tanévet. Dávid Zoltán polgármester és Gyapjasné Béres Enikő önkormányzati képviselő adták át a város által adományozott jutalmakat. Az iskolából Bozó Balázs, Kelemen Ádám, Horváth Dominik, Surinya Zsombor, Maczik Dániel, Horváth Dominik Norbert, Mondzinger Máté, Györgyi Dominik, Cunaj Mendrit, Székely Ivett, Kiszely Nándor és Joó Gergő kaptak elismerést.

Joó Gergő emellett a Németh Imre Alapítvány különdíját is kiérdemelte tanulmányi eredményeivel és munkájával. A díjazásoknak ezzel még nem volt vége, számos tanuló kapott könyvjutalmat a tanév során elért sikeres eredményeiért vagy a közösségi életben való aktív részvételéért. Ahogy hangsúlyozták, mind megyei, mind országos versenyeken kiváló eredményeket értek el a tanulók, bíznak benne, hogy ez szeptembertől kezdve sem lesz másként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.