- hirdetés -

Magyarország legrangosabb amatőr kézilabda tornáján szerepelt hétvégén Soltvadkerten a Talajok együttese. A KuPi Strandkézilabda Kupán 20 férfi csapat vett részt, az orosházi fiúk végül alig csúsztak le a dobogóról.

Egy héttel korábban adtunk hírt arról, hogy a nyári időszakra idén is összeállt a Talajok strandkézilabda csapata, akik Gyulán kezdték meg a szezont, 4 győzelemmel meg is nyerték a Békés Vármegyei Strandkézilabda Fesztivált. Ezúttal Soltvadkerten léptek homokra, ahol a viharos idő is nehezítette a dolgukat, de így sem maradt el a jó eredmény.

A csapat gerincét ezúttal is CSIKO SE sportolói alkották, Dobrai Dávid, Fábián Balázs, Héjja Ádám, Kónya Balázs, Lászlai Szabolcs, Majdán Márk, Molnár Gergő, Nadicsán Marcell, Németh László, Pásztor Máté és Varga Imre lépett homokra. Az első mérkőzésüket pénteken játszották és nyerték meg 2-0-ra a Totálkár nevet viselő csapat ellen, ám a második meccs a közelgő vihar miatt elmaradt.

Szombat reggel azonban már kedvezőbb időjárás fogadta a résztvevőket és zavartalanul folytatódhatott a torna. A kényszerű viharszünet után az orosházi együttes jól folytatta szereplését. Ugyan a Zaklajda Team csapata ellen 2-1-es vereséget szenvedtek Héjja Ádámék, ám a Storm és a Meccs elmarad gárdáját is legyőzték, így a csoport második helyén végezve a felsőházban folytathatták a viadalt.

Nem csoda, hogy a pénteki program idő előtt véget ért (Fotó: CSIKO Facebook oldala)

A szombati nap utolsó mérkőzésén is remekül kezdtek, hiszen 2-0-ra verték a Csokimikulások együttesét és azt azt követő két találkozót is győzelemmel zárták. Ez azt jelentette, hogy a felsőházat követően a helyosztókon lesznek érdekeltek, a bronzéremért vívott csatában mindössze szétlövéssel maradtak alul az orosházi fiúk.

– Először is szeretnék gratulálni a csapatnak a 4. helyhez, mindenki hozzátette a tudása legjavát. A tornát tekintve két fontos szettet buktunk, ami ehhez a végeredményhez vezetett. A csoportban a Zaklajda csapata ellen az első szettet magabiztosan nyertük, míg a második szettben az utolsó másodpercben tudott csak vezetni az ellenfél, ami elég volt nekik a megnyeréséhez, így szétlövés következett és 1 ponttal alulmaradtunk. Ez a mérkőzés nagyban befolyásolta a torna menetét, mivel hiába nyertük meg a többi meccsünket a csoportban és a felsőházban, a versenykiírásnak köszönhetően nem rendeztek elődöntőket, így a csoportelső játszott az aranyéremért, a második pedig csak a bronzért.

A bronzmérkőzés kísértetiesen hasonlított a Zaklajda ellenihez. Ebben a játékrészben sokat hibázott a csapat elől és hátul is, ezek a hibák kísértek minket a szétlövésre is. Összességében a csapat teljesítményére nem lehet kifogás, a torna egészét nézve jól jászottunk. Sajnos többen is megsérültünk, egy játékosunk lebetegedett a torna végére, de ennek ellenére is vállalta mindenki a játékot és küzdöttünk az éremért. Ebből a két mérkőzésből tanulnunk kell, de nem szabad elkeserednünk. Mindenkinek jó pihenést, augusztusban Kunfehértón folytatjuk – értékelt Héjja Ádám.

Részletes eredmények:
Talajok – Totálkár 2-0
Talajok – Zaklajda Team 1-2
Talajok – Storm 2-0
Talajok – Meccs Elmarad 2-1

Talajok – Csokimikulások 2-0
Talajok – Hendikep 2-0
Talajok – Négy!!4 2-1

Talajok – Szeszpanyol 1-2

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.