- hirdetés -

Tehetségbarát önkormányzat – kreatív diák címmel hirdetett pályázatot nemrég az OrosCafe Kft. és az Orosházi Oktatási Kerekasztal. A cél az volt, hogy elismerjék a legsokoldalúbb, legtehetségesebb tanulókat, akik június 8-án a Petőfi Művelődési Központ Szokolay-termében vehették át a Kreatív Diák Díjaikat. Most külön-külön is bemutatjuk a díjazottakat, ezúttal a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tanulóit.

Szarvas Ádám 12. évfolyam

Kiskora óta érdekli az IT szektor széles skálája, főleg az elektrotechnika. Tizenhárom évesen már magának építette számítógépét, az általa kiválasztott alkatrészekből. A mai napig szívesen szerel elektronikai dolgokat, szereti megérteni a működésüket, elemezni, tanulmányozni őket és megjavítani. Technikumi évei alatt találkozott a robotikával, a VR-élménnyel, és ismerte meg a drónok működését. Az iskola bőséges LEGO robotkészletét kihasználva kezdett el robotika versenyekre járni, amelyeken leginkább programozóként vett részt, szép sikereket elérve. A virtuális valóság is a kedvencei közé tartozik. Érdekli ennek a technológiának a jövője, hogy miként lehet pozitívan beilleszteni a mindennapi életbe, az oktatási területeken felhasználni. Mivel az iskolában adott volt a drón, mint eszköz, és az ehhez tartozó drón jogosítvány tanfolyam, így ebből is kivette a részét. A 13. évfolyam elvégzése után szoftvertesztelő- és fejlesztő szakirányban szeretné folytatni egyetemi tanulmányait. A 2022/2023-as tanévben Edu Robotics Cup Nemzetközi Robotika verseny Engineer Teens kategóriában 3. helyezést ért el.

Kiszely Nándor 13. évfolyam

Jelenlegi iskolájában érettségizett kiemelkedő eredménnyel, majd 2022 szeptemberében megkezdte tanulmányait szakács szaktechnikus képzésen. Kitűnő tanuló, szakmája iránt elhivatott. Rendszeresen vállal plusz feladatokat, az iskolai rendezvényeken, a vendéglátás előkészítésében folyamatosan részt vesz. Ősszel tagja volt az iskolai diákmobilitásnak Madridban, amely egy konzorciumi Erasmus pályázat része volt, ami a szakképzésben tanulók kompetenciáinak fejlesztését tűzte ki célul. Az intézményi csapat tagja volt a Viharsarki kincsek nyomában, Hungarikum vetélkedőn, ahol a megyei döntőn a harmadik helyezést érték el. Szabadidejében az Orosházi Fúvószenekar és a Csorvási Fúvószenekar aktív tagja, tubán játszik.

Székely Ivett 13. évfolyam

2022 szeptemberében kezdte meg tanulmányait szakács szaktechnikus képzésen. Szakmája iránt elhivatott, tanulmányi eredménye kitűnő. Szorgalma, aktivitása, terhelhetősége kiemelkedő. Kreativitása megmutatkozik munkáin, ami mindig kifogástalanul precíz, pontos. A januári ágazati alapvizsgáját kitűnő, dicséretes eredménnyel zárta. Az iskolai diákönkormányzat tagja. Rendszeresen vállal plusz feladatokat, az iskolai rendezvényeken és a vendéglátás előkészítésében folyamatosan részt vesz. Ősszel képviselte iskoláját Madridban, egy nemzetközi Erasmus mobilitás keretében, ami a szakképzésben tanulók kompetenciáinak fejlesztését tűzte ki célul. Angol nyelvtudásával, kreatív gondolkodásával a legaktívabb előadó volt. Az intézményi csapat tagja volt a Viharsarki kincsek nyomában, a Hungarikum vetélkedőn, ahol a megyei döntőn a harmadik helyezést érték el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.