- hirdetés -

Több Békés vármegyei településen is sajtótájékoztatót tartott Erdős Norbert, országgyűlési képviselő. Békéssámsonon, Dombiratoson és Kunágotán is támogatásokról, nyertes pályázatokról számolt be a települések polgármestereivel.

Békéssámsonon Annus István polgármesterrel közösen számoltak be a településre érkező forrásokról. Közülük az egyik, hogy rezsikompenzációként több mint hat millió forintot kapott a város, további rendkívüli támogatásként pedig ezenfelül 3 millió 291 forintot nyertek. Ez jelentősen megkönnyíti a település mindennapi életét.

Dombiratoson három pozitív eseményről számoltak be a sajtótájékoztató során. Fehér Andorka polgármesterrel a téli tüzelőtámogatásról, a rezsikompenzációról és egy rendkívül támogatásról adtak hírt. Így a település összesen több mint 10 millió forintot fordíthat a lakosok megsegítésére, illetve közvilágításra és egyes számlák kiegyenlítésére.

A sajtótájékoztatók utolsó helyszíne Kunágota volt. Pápai Zoltán polgármester kiemelte, rendkívüli támogatásról szóló pályázatuk sikeres volt, amely óriási segítséget jelent a település számára. Erdős Norbert országgyűlési képviselő szerint mindez jelentős mérföldkövet jelent. A rendkívüli támogatás 44 milliós összege mellett Kunágota barnakőszén vásárlására további 5,5 millió forintot kapott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.