- hirdetés -

Már 13 éve hagyománynak számít, hogy az Orosházi Foltvarrók a szabadban varrnak a nyár egyik programjaként. Idén különlegességgel is készültek az alkalomra, a közös alkotáson kívül ugyanis egy kiállítást is szerveztek.

Több környező városból érkeztek foltvarrók, hogy közösen töltsenek egy délelőttöt Orosházán az Árpád-kertben. Az Orosházi Foltvarrók elnöke, Végváriné Rehák Gizella elmondta, még 2010-ben indult el a „Varrjunk a szabadban” elnevezésű program Magyarországon, azóta minden évben igyekeznek részt venni benne az orosházi csoporttal is.

– A foltvarrók ilyenkor kiülnek valamilyen szép helyre és varrogatnak, miközben beszélgetnek és jól érzik magukat. Idén az Orosházi Díszítőművészeti Kört is meghívtuk , akik bemutatták az orosházi szálán varrott hímzést. A mai alkalomnak emellett egy más oldala is van, hiszen a varrás mellett egy kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők – mondta Végváriné Rehák Gizella.

A hagyományok szerint a programot minden június harmadik szombatján rendezik meg, azonban egyéb okok miatt most csúsztatniuk kellett. A délelőtt folyamán egyszerűbb dolgokat, farmer rózsát, szív alakú tűpárnát, könyvjelzőt készítenek, valamint hímzéseket mutatnak be. Gizella elmondta, a fiatalabbak is érdeklődnek a varrás iránt, nyílt napjukra is többen ellátogattak. A június 24-i délelőtt is sok embert vonzott, mindenki egy vidám napot tölthetett el, aki csatlakozott a foltvarrókhoz. A beszélgetéssel és süteményekkel pedig tényleg minden adott volt a jó hangulathoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.