- hirdetés -

Több mint 40 szorgos foltvarró várta az Árpád-kertben az érdeklődőket, június 22-én. Második éve csatlakozik az Orosházi Foltvarró Egyesület a Varrjunk a szabadban! elnevezésű országos programsorozathoz.

Vidám, szorgos hölgyek tevékenykedtek a Petőfi Művelődési Központ Árpád-kert felőli bejáratánál. A foltvarrók szívesen mutatták meg tudományukat és adták át ismereteiket az érdeklődő orosháziaknak.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Egy amerikai ötlet adott számukra ihletet arra, hogy a szabad ég alatt, az utcán mutassák be, mit takar a foltvarrás.
– Először 2005-ben egy kézművességgel foglalkozó Amerikában élő hölgy találta ki, hogy a lakásban varró, hímző nők mutassák meg a szabadban, mit is tevékenykednek a négy fal között – ismertette Végváriné Rehák Gizella, az orosházi egyesület vezetője, fő szervező.

Elmondta: 2009-ben már Nemzetközivé nőtte ki magát az esemény, Magyarország 2010-ben csatlakozott, azóta várják minden évben Budapestre és más településekre is az érdeklődőket.
– Ehhez kapcsolódva tavaly már megszerveztük ezt a programot, ahová a mostanihoz hasonlóan meghívtuk a környékbeli foltvarrókat is a közös időtöltésre – mondta a főszervező.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi egyesület tagjai mellett gyulai, békéscsabai, nagyszénási, mezőtúri és mezőkovácsházi hölgyek is tűt ragadtak a kreativitás és csapatépítés jegyében.
– Három éve, mióta nyugdíjas vagyok sokat foglalkozom a varrással, neszesszereket és táskákat is szívesen csinálok – ecsetelte a Békéscsabáról érkező Suhajdané Gál Piroska, hozzátéve: a mai rendezvényen egy takarót szeretne elkészíteni.

Sebestyén Imréné a gyulai csoport vezetője már 14 éve foglalkozik varrással.
– Ez a program remek elfoglaltság, hiszen amellett, hogy tapasztalatokat cserélünk, új ismerteket szerezhetünk és barátságokat is köthetünk – sorolta a vezető.

A piknik remek hangulatban, vidám beszélgetés és süteményfogyasztás mellett zajlott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.