- hirdetés -

Május óta ismét helyben intézhetik postai ügyeiket a rákóczitelepiek. Arról, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe sok a félreértés, most ezeket tisztázzuk.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a bezárt postahivatal helyett a Virág Csemegében intézhetik ügyeiket. Török István és felesége – akik több mint harminc éve működtetik családi vállalkozásukat, nem mellesleg a településrészen élő közösség aktív tagjai – felajánlották, hogy üzletükben biztosítják a szolgáltatást, ezért úgynevezett postapartnerekké váltak.

– Május óta sokan használják a rákóczitelepi postát. Orosházáról, Gyopárosfürdőről, a szomszédos Szentetornyáról, de még Nagymágocsról is jönnek hozzánk, mert itt nem kell sorban állni. Rákóczitelepről főleg az idősek veszik igénybe ezt a szolgáltatást, aminek nagyon örülök, hiszen így kimozdulnak otthonról. Volt olyan személy, akit már évek óta nem láttam, de mióta van posta rendszeresen betér hozzánk – osztotta meg az eddigi tapasztalatokat Törökné Orbán Katalin, hozzátéve, hogy azért sok a félreértés is azzal kapcsolatban, milyen szolgáltatásokat is vehetnek itt igénybe.

Gyakorlatilag minden megtalálható, amire szükség lehet a mindennapi teendőkkel kapcsolatban. Itt nem csupán a levélpostát biztosít, hanem számos egyéb szolgáltatást nyújt a helyi közösség számára.

– Elterjedt, hogy nálunk csak csekket lehet befizetni. Ezzel ellentétben a levél-, illetve csomagfeladás, csekkbefizetés mellett lehetőség van postán maradó csomagok, levelek átvételére, pénzbefizetésre, pénzfelvételre, kártya feltöltésre is. Egyelőre csak kincstári takarékjegyeket nem tudunk biztosítani, illetve a Telekom-számlabefizetésre csak az Eötvös téri nagy postán biztosított – sorolta Katalin.

A postai szolgáltatásokat a Virág utcai üzletben hétfőtől péntekig 8 órától egészen 17 óráig vehetik igénybe, de további információkért érdemes követni a Facebook-oldalukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.