- hirdetés -

Újra kinyitott a posta Rákóczitelepen, ami azt jelenti, hogy ismét helyben intézhetik az ügyeiket a városrész lakói. A bezárt postahivatal helyett a Virág Csemegében adhatják fel a leveleiket, fizethetik be a csekkeket a telepiek.

Visszatér az élet a helyes mederbe Rákóczitelepen – reagált arra a tényre Oravecz Nóra alpolgármester, a településrész képviselője, hogy május 9-én PostaPont nyílt a városrészben és ezzel ismét elérhetők a postai szolgáltatások.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, még tavaly november közepén az Orosházán működő öt fiókból három ideiglenesen bezárt, köztük a rákóczitelepi, valamint a szentetornyai posta is. Végül utóbbi, számos egyeztetés után 2023 januárjában újra kinyitott, de már ekkor keresték a lehetőségeket a rákóczitelepiek problémájának megoldására is.

– A postabezárások rengeteg embert érintettek, hozzánk is sokan fordultak segítségért. Nem hagytuk magára a fiókbezárásokkal érintett településrészeket, Erdős Norbert országgyűlési képviselővel, valamint a helyi képviselőkkel közösen, együttes erővel lobbiztunk a lakosság érdekeiért. Ennek az eredménye, hogy Szentetornya után, most Rákóczitelepen is újra elérhető a postai szolgáltatás – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester, megköszönve a helyi vállalkozók segítségét is.

Fotó: OrosCafé

Török István és felesége – akik több mint harminc éve működtetik családi vállalkozásukat, nem mellesleg a településrészen élő közösség aktív tagjai – felajánlották, hogy üzletükben nyitnak egy PostaPontot.

– Nagyon kemény, nagyon hosszú, de sikeres munka volt. A rákóczitelepiek nevében mondhatom, hogy hálásak vagyunk Katáéknak, amiért ezt bevállaltak. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult, hogy ismét legyen posta nálunk, ami megkönnyíti az életet itt Rákóczitelepen – nyilatkozta Oravecz Nóra képviselő.

Ezt erősítették meg a helyiek is, akik közül sokan már a reggeli órákban kihasználták a visszatérő szolgáltatást. Csoszor Gyuláné boldogan mondta, hogy végre nem kell órákat eltöltenie egy levél feladásával, hiszen a belvárosba buszozás helyett, már helyben, pár perc alatt elintézheti ezt.

Megtudtuk, a távlati tervek között szerepel, hogy további szolgáltatások bevezetését tervezik a Virág Csemegében. Oravecz Nóra elmondta, azon dolgoznak, hogy vény nélküli gyógyszereket is vásárolhassanak a közelben a telepiek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.